Cloud-topman van Oracle neemt ontslag

Oracle-topman Thomas Kurian

Drie weken nadat hij zijn verlengd verlof aankondigde, neemt Thomas Kurian definitief afscheid van Oracle. De topman was onder meer verantwoordelijk voor de cloudactiviteiten van het bedrijf.

Kurian nam op 28 september per direct ontslag als hoofd productontwikkeling bij Oracle. Het nieuws kwam aan het licht via een document dat werd ingediend bij de Securities and Exchange Commission, de Amerikaanse toezichthouder van de verschillende effectenbeurzen. De taken en verantwoordelijkheden van Kurian werden toegewezen aan andere senior executives binnen Oracle.

Oracle geeft geen reden voor het vertrek van Kurian, maar zegt alleen dat hij vertrekt “om andere kansen na te streven”.

Het nieuws van het ontslag komt een drietal weken nadat Kurian voor onbepaalde tijd verlof nam, naar verluidt als gevolg van onenigheid met Oracle-baas Larry Ellison. De topmannen zouden het niet eens zijn geweest over de te volgen cloudstrategie voor het bedrijf.

Cloudperikelen

Kurian wou dat Oracle meer van zijn software via de publieke cloudomgevingen van onder meer Amazon en Microsoft beschikbaar maakt. Zijn argument was dat Oracle in theorie een breder publiek kan aanboren door zijn diensten te diversifiëren van zijn eigen cloudinfrastructuur. Ellison is evenwel niet onder de indruk van het cloudaanbod van de concurrentie. Het vergroten van de compatibiliteit van Oracles software met AWS en Azure, zou deze diensten in zijn visie alleen maar valideren en de waarde van de eigen Oracle-cloud ondermijnen.

Thomas Kurian was 22 jaar in dienst bij Oracle en rapporteerde rechtstreeks aan Ellison. Hij klom door de rangen van de tweede grootste softwareleverancier ter wereld door producten te creëren die de groei van het bedrijf versnelden. Kurian gaf leiding aan 35.000 ingenieurs wereldwijd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home