Cloud computing zorgt voor explosie in de datacentermarkt

De snelle ontwikkelingen rond cloud computing legt de datacentermarkt geen windeieren. In 2017 werd er bijna drie keer zoveel geïnvesteerd dan in 2016, wat al een recordjaar was. De nood naar meer en krachtige datacenters groeit, bijgevolg ook de nodige investeringen erin.

In een nieuw rapport van Statista kunnen we lezen dat 2017 een gouden jaar was voor datacenters. Waar de sector tussen 2011 en 2015 fluctueerde tussen 2,4 en 5,7 miljard dollar, zorgde 2016 voor een opmars met 7,7 miljard dollar. 2017 was een absoluut boerenjaar voor de sector met 20 miljard dollar aan investeringen.

Bron:Statista.com

Bovenstaande cijfers duiden enkel de Noord-Amerikaanse markt, maar het toont wel dat 2017 een belangrijk jaar was voor datacenters door de groeispurt van cloud computing. De vraag naar meer data blijft groeien, waardoor bijkomende investeringen nodig zijn. Heel wat partijen doen daar hun voordeel mee.

Boerenjaar

Intel bijvoorbeeld zag zijn kwartaalcijfers in Q3 2017 met 2,2 procent klimmen naar 42,25 dollar dankzij datacenters. De inkomsten uit datacenters steeg met 7 procent in het derde kwartaal, wat neerkomt op 4,9 miljard dollar. De financiële topman geeft over datacenters aan dat ze een steeds groter deel in gaan nemen voor het bedrijf.

Heel wat techgiganten zoals Apple, Oracle, IBM en Cloudflare hebben flink geïnvesteerd in datacenters in 2017. Naar verwachting zal 2018 opnieuw een boerenjaar worden voor datacenterbouwers met een groeiende vraag naar nog meer cloud computing.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home