ChatGPT krijgt update op basis van gebruikersfeedback

chatgpt enterprise

OpenAI brengt een nieuw GPT-4o-model naar ChatGPT dat aangepast is op basis van gebruikersfeedback.

OpenAI kondigde op subtiele wijze via X een update van ChatGPT aan naar een nieuw GPT-4o-model. Volgens het bedrijf gaat het hier echter niet over een nieuw model, maar een geüpdatete versie op basis van gebruikersfeedback. Dit lokt verdeelde reacties uit bij gebruikers die meer details wensen over de veranderingen op gebied van modelgedrag en gebruikerservaring.

Update GPT-4o

Het officiële ChatGPT-account postte op X dat er sinds vorige week een nieuw GPT-4o-model is voor ChatGPT. Meer details over wat de nieuwe update dan precies inhoudt, laat het bedrijf achterwegen.

Na de subtiele aankondiging op X, volgde er wel een update in een blog over het model. Hierin staat het volgende geschreven: “we hebben een update voor GPT-4o geïntroduceerd waarvan we hebben ontdekt, door experimentele resultaten en kwalitatieve feedback, dat ChatGPT-gebruikers de voorkeur geven. Het is geen nieuw grensmodel. Hoewel we u graag precies willen vertellen hoe de modelreacties verschillen, is het uitzoeken hoe we modelgedragsverbeteringen gedetailleerd kunnen benchmarken en communiceren een doorlopend onderzoeksgebied op zich (waar we aan werken!).”

Niet iedereen blij

Deze eerder vage update aan ChatGPT leverde heel wat verdeelde reacties op. Volgens enkele gebruikers is OpenAI meer uitleg verschuldigd aan klanten om precies uit te leggen wat er is veranderd op gebied van modelgedrag en gebruikerservaring.

lees ook

GPT-4o beschouwd als ‘gemiddeld’ risico volgens veiligheidsrapport

Enkele gebruikers op Intrepid speculeerden dat het nieuwe GPT-4o-model binnen ChatGPT stapsgewijze of meerstaps redeneringen en meer gedetailleerde uitleg van de processen aan de gebruiker vertoonde, geleverd in natuurlijke taal. Een woordvoerder van OpenAI vertelde aan VentureBeat “dat er geen nieuw redeneerproces was in de modelupdate en dat ChatGPT die zijn redenering beschrijft, kon worden geactiveerd door een specifieke prompt van een gebruiker.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home