BT maakt directe verbinding met Google Cloud mogelijk

cloud

BT, een wereldwijde speler op het gebied van communicatiediensten en -oplossingen, lanceert BT Cloud Connect voor Google Cloud. De nieuwe service voorziet organisaties van eenvoudige, directe en snelle toegang tot het Google Cloud Platform.

Volgens BT zorgen interfacesnelheden van 50 Mb/s tot 2 Gb/s naast kwalitatieve verbindingen ook voor meer veiligheid, een hoge beschikbaarheid en een betere consistentie dan een verbinding via het open internet.

BT Cloud Connect is onderdeel van de zogeheten ‘Cloud of Clouds’-aanpak, die gebruikers helpt met hun digitale transformatietrajecten. Een naar eigen zeggen eenvoudige en veilige manier om verbinding te maken met een geavanceerd ecosysteem van clouddiensten, applicaties en gegevens.

Hyperscale cloudplatforms

“Het is de nieuwste ontwikkeling in onze ‘Cloud of Clouds’-aanpak, waarbij we hebben geïnvesteerd in directe links met de meest toonaangevende hyperscale cloudplatforms ter wereld. De ontwikkeling biedt klanten een uitgebreide keuze aan cloudserviceproviders en waardevolle services, zoals Check Point firewall, Connect Intelligence Riverbed en Connect Intelligence InfoVista. Deze services zorgen voor beveiliging en zichtbaarheid van end-to-end applicaties, controle en versnelling van filialen naar waar gegevens in de cloud worden gehost”, zegt Neil Sutton, vicepresident strategie en strategische allianties bij BT.

België

Dat de service momenteel alleen beschikbaar is op Google Cloud-locaties in Ashburn en Chicago in de VS, Frankfurt en Londen, betekent niet dat België er geen gebruik van kan maken.

“Een Belgische BT-klant kan zijn bestaande verbinding met het BT-netwerk gebruiken. Via dit netwerk kan de klant vervolgens verbinding maken met de Google Cloud-site in Frankfurt of Londen. Het mooie van het concept is dat er geen aparte verbinding nodig is, omdat de BT-lijn naar het datacenter van Google al beschikbaar is’, aldus een woordvoerder van BT.

De nieuwe service zou volgens Google een aanvulling zijn op Google Cloud Partner Interconnect. Dit geeft bedrijven overal ter wereld toegang tot het Google Cloud Platform, meer connectiviteitskeuzes voor hybride omgevingen en maakt het voor klanten eenvoudiger om hun on-premise infrastructuur uit te breiden naar het platform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home