Brusselse Erasmusziekenhuis voorzien van extra server- en opslagcapaciteit

dell emc vmax

IT-integrator Dimension Data voorziet het Brusselse Erasmusziekenhuis de komende jaren van extra server- en opslagcapaciteit. De uitbreiding geeft het ziekenhuis meer zekerheid wat betreft monitoring en zorgen voor een efficiëntere opvolging van de bestellingen van materiaal. Bovendien wordt het mogelijkheid om eigen configuraties te doen.

“Een hospitaal ter grootte van het Erasmusziekenhuis, dat 864 bedden telt, genereert een grote hoeveelheid data. Om die data op te slaan was er nood aan een hyperkritische en betrouwbare oplossing”, aldus Federico Martinez, CIO van het Erasmusziekenhuis.

Als onderdeel van het project wordt end-of-life hardware vervangen door Dell-EMC (VMAX)-opslagplaatsen. Deze producten stellen het Erasmusziekenhuis naar eigen zeggen in staat een all-flash SAN-opslagplatform te verwerven. Dimension Data zal naast het leveren en plaatsen van de hardware, ook het onderhoud voor een periode van vier jaar op zich nemen. 

Wifinetwerk en videoconferentie-apparatuur

Verder neemt de IT-integrator ook de verzorging van het hele wifinetwerk en de videoconferentie-apparatuur van Cisco op zich. Met namen professoren en studenten kunnen voordeel halen uit deze oplossingen. Zo kunnen er lessen van het internet gevolgd worden en kunnen artsen vanuit bijvoorbeeld operatiekwartieren en endoscopiezalen toekijken tijdens operaties.

Maar ook kan de videoconferentie-tool worden ingezet voor calls tussen artsen en medewerkers van zowel het ziekenhuis als Dimenson Data die betrokken zijn bij de uitrol en implementatie: “Dankzij de videoconferentie-oplossing wisselen de ploegen informatie uit zonder tijd te verliezen en wint de organisatie aan efficiëntie,’ zegt Pierre Dumont, Managing Director bij Dimension Data. ‘Een performante IT-infrastructuur verbetert evengoed de productiviteit.’

De ondersteuning van de digital signage en interne communicatie in het ziekenhuis vormt voorlopig het laatste luik van de samenwerking met het ziekenhuis.

Verder implementeert Dimension Data technologieën die patiënten verwelkomen, informeren en begeleiden tijdens hun bezoek aan het ziekenhuis. De technologische oplossingen van de integrator dragen naar eigen zeggen bij aan een betere ervaring voor patiënten. Martinez: “De tools voor videoconferentie zijn indirect ook voordelig voor patiënten, omdat ze interne samenwerking efficiënter maken, wat leidt tot betere prestaties.” 

Lees ook: Dell EMC PowerMax: wanneer snelle opslag prioriteit wordt

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home