Microsoft kondigt algemene beschikbaarheid van Azure Purview aan

Microsoft Azure

Azure Purview is een oplossing voor gegevensbeheer in de cloud en combineert ook met app-gebaseerde systemen en on-premises. De regio’s West- en Noord-Europa zijn nu beschikbaar.

Microsoft Azure Purview biedt gebruikers een oplossing voor gegevensbeheer in de cloud aan. Het biedt een algemene beheeroplossing voor on-premises, cloud en app-gebaseerde systemen. De algemene beschikbaarheid volgt na een testfase van een jaar als publieke preview.

Azure Purview zorgt voor het beheer en de catalogisering van data gekoppeld aan het beheer ervan. Het toont welke data veilig en compliant is. Het bestaat uit drie belangrijke componenten: Data Catalog (data zoektool met talrijke filters), Data Map (vastleggen van metadata) en Data Governance (duidelijk overzicht van alle data).

De dienst integreert in de meeste Microsoftproducten en diensten zoals Azure Synapse Analytics, Azure SQL en SQL server. Naast Azure kan de dienst ook connectie maken met externe diensten als AWS S3-opslag, Snowflake en Oracle Database. In totaal ondersteunt het vandaag meer dan twintig brontypes.

Vandaag is Azure Purview beschikbaar in twee EU-datacentersites: North Europe en West Europe. Prijzen en andere wereldwijde beschikbaarheden kan je hier terugvinden.

lees ook

Vendor lock-in in de cloud: overroepen risico of echt probleem?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home