AWS zet verder in op serverless met nieuwe diensten

aws

Op zijn AWS Summit in San Francisco kondigt AWS verschillende nieuwe diensten aan. De focus ligt vooral op de uitbreiding van het serverless-aanbod.

Op de AWS Summit in San Francisco lanceert Amazon Web Services verschillende nieuwe cloudproducten. ’s Werelds grootste cloudprovider zet daarbij vooral in op een uitbreiding van zijn aanbod van serverless-diensten. Bij serveress-oplossing schaalt de infrastructuur achter een toepassing in realtime mee met de vraag, zodat gebruikers enkel betalen wat ze verbruiken zonder dat ze zelf wakker hoeven te liggen van het beheer van servercapaciteit.

Aurora en Sagemaker

Eerst en vooral kondigt AWS de algemene beschikbaar van Amazon Aurora Serverless V2 aan. Dat is een serverless-database-oplossing, die voortaan sneller en in kleinere incrementen kan schalen. Zo ervaren gebruikers geen vertragingen en betalen organisaties nog minder voor een overschot aan capaciteit.

Ook SageMaker Serverless Inference is algemeen beschikbaar. Die dienst doet wat de naam suggereert en zorgt voor inferentie op basis van eerder getrainde modellen via SageMaker. De serverless-oplossing zorgt ervoor dat je enkel betaalt wanneer een model effectief gebruikt wordt. Dat is handig voor scenario’s waarin een machine learning-algoritme maar af en toe werk moet verrichten, maar wel te allen tijde beschikbaar moet zijn. Beide oplossingen werden in december van vorig jaar al als preview gelanceerd.

Glue

AWS kondigt verder nog de algemene beschikbaarheid van AWS Glue Interactive Sessions aan. Glue biedt serverless data integratie. De nieuwe oplossing biedt een nieuwe interface voor de schaalbare serverless Spark-omgeving. Zo kunnen dataspecialisten gegevens interactief verwerken via het geïntegreerde Jupyter-gebaseerde notebook of een eigen IDE.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home