AWS maakt nieuwe AMD-instances voor HPC-toepassingen breed beschikbaar

aws

AWS lanceert nieuwe instances gebaseerd op AMD-processors. Daarmee kunnen organisaties hun eigen HPC-clusters in de cloud configureren.

Amazon Web Services introduceert nieuwe instances voor HPC-workloads. De Hpc6a-instances zijn gebouwd rond AMD Epyc-processors van de derde generatie. Iedere instance is voorzien van 96 rekenkernen en 384 GiB aan geheugen. Verder biedt Amazon 100 Gbps Elastic Fiber Adapternetworking. De Hpc6a-instances bieden volgens AWS zelf een 65 procent betere prijs-prestatieverhouding dan alternatieven. Daarmee verwijst de cloudspecialist vermoedelijk naar instances gebaseerd op Intel.

HPC-cluster

De Hpc6a-instances zijn gericht op HPC-workloads. Klanten kunnen de instances uitrollen in schaalbare clusters, beheerd via AWS ParallelCluster. Zo kunnen ze zelf een virtuele supercomputer in de cloud bouwen. Het aanbod moet een alternatief bieden voor on-premises HPC-infrastructuur en is gericht op organisaties die zich bezig houden met vloeistofdynamiek, moleculaire dynamiek, weersvoorspellingen en andere typische HPC-toepassingen.

De instances zijn compatibel met AWS Nitro. Nitro omvat hardware die zich kan ontfermen over virtualisatie-functionaliteit en zo de processor ontlast. Ook encryptie loopt via Nitro-chips, zodat instances veiliger zijn zonder dat daar een impact op de prestaties mee gemoeid is.

De instances komen per direct beschikbaar in US East (Ohio) en AWS GovCloud (US-West). Voor Europese regio’s kondigt AWS voorlopig nog geen beschikbaarheid aan, al is het wel de bedoeling om ze breder uit te rollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home