AWS introduceert EKS Anywhere op bare metal

AWS brengt zijn Elastic Kubernetes Service naar bare metal. Dat moet het eenvoudiger maken om de brug te slaan tussen de cloud en on-premises servers.

AWS lanceert Elastic Kubernetes Service (EKS) Anywhere op bare metal. EKS Anywhere laat klanten toe om de Kubernetes-managementlaag van AWS on-premises te draaien. Dat maakt het eenvoudig om een hybride cloudmodel op te zetten voor organisaties die dat willen, maar om de één of andere reden toch EKS boven minder vendor-afhankelijke alternatieven verkiezen.

Niet meer exclusief virtueel

EKS Anywhere draaide al gevirtualiseerd binnen VMware, maar werkt voortaan dus ook op bare metal servers. Kubernetes op bare metal-infrastructuur draaien is volgens AWS een hele klus die met EKS Anywhere flink vereenvoudigd wordt. Alle stappen vanaf de provisionering van de hardware tot de operationele kant worden geautomatiseerd. Klanten kunnen kiezen tussen het Bottlerocket OS van AWS zelf als standaard, of Ubuntu. Virtualisatie blijft een veel eenvoudigere optie, maar die brengt extra licentiekosten met zich mee.

Om EKS Anywhere bare metal te draaien heb je minstens twee servers nodig: één draait de controlelaag, de andere de effectieve workloads. Twee CPU’s, 8 GB RAM en 25 GB aan opslag zijn het minimum. AWS heeft al servers van Dell, HPE, Lenovo en SuperMicro gevalideerd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home