AWS lanceert volledig beheerde Dedicated Local Zones

Via een volledig beheerde infrastructuur, gebouwd voor exclusief gebruik door een klant of gemeenschap, mikt AWS op klanten uit de publieke sector.

AWS kondigt AWS Dedicated Local Zones aan, een soort AWS-infrastructuur die volledig wordt beheerd door AWS. De site wordt voor exclusief gebruik door een klant of gemeenschap geplaatst op een gespecificeerde locatie of datacenter om te helpen voldoen aan wettelijke vereisten. Dedicated Local Zones kunnen worden beheerd door lokaal AWS-personeel en bieden dezelfde voordelen als Local Zones, zoals elasticiteit, schaalbaarheid en pay-as-you-go-prijzen, met extra beveiligings- en beheerfuncties

Met de nieuwe oplossing mikt AWS op klanten uit de publieke sector en de gereguleerde sector waar een speciale infrastructuur nodig is voor de meest kritieke workloads. Hiermee kunnen ze eenvoudiger voldoen aan wettelijke of andere nalevingsvereisten.

Veel van deze klanten beheren hun eigen infrastructuur op locatie voor workloads die isolatie vereisen. “Dit gaat ten kosten van de voordelen op het gebied van prestaties, innovatie, elasticiteit, schaalbaarheid en veerkracht van de cloud”, aldus AWS.

Specifieke geografische locaties

Klanten van AWS hebben altijd al de controle gehad over de locatie van hun gegevens. In Europa hebben zij bijvoorbeeld de keuze om hun data in een van de acht bestaande AWS Regions te implementeren. Zij kunnen nu ook AWS Local Zones gebruiken, een vorm van infrastructuurimplementatie die AWS-services op meer plaatsen beschikbaar maakt, om te helpen voldoen aan de vereisten voor latentie en datalocatie, zonder dat ze een zelfbeheerde infrastructuur hoeven te implementeren.

Als moet worden voldaan aan de regelgeving op het gebied van datalocatie, kunnen workloads worden uitgevoerd op specifieke geografische locaties waar AWS Regions en Local Zones beschikbaar zijn.

De extra beveiligings- en beheerfuncties van de Dedicated Local Zones omvatten monitoring van gegevenstoegang en auditprogramma’s, controles om de toegang tot de infrastructuur tot door de klant geselecteerde AWS-accounts te beperken, en opties om veiligheidsmachtigingen of andere criteria af te dwingen voor lokaal AWS-personeel.

Met Dedicated Local Zones werkt AWS samen met klanten om hun eigen Local Zones te configureren met de services en mogelijkheden die ze nodig hebben om aan hun wettelijke vereisten te voldoen. AWS Dedicated Local Zones voldoen aan dezelfde hoge AWS-beveiligingsnormen die van toepassing zijn op AWS Regions en Local Zones.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home