Met AWS Cloud WAN kan je on-prem en cloud bundelen in één globaal netwerk

aws cloud

AWS kondigt de algemene beschikbaarheid van AWS Cloud WAN aan, een managed service die infrastructuur in de cloud en on-premises samen brengt in één globaal netwerk.

Na een previewperiode van zes maanden is AWS Cloud WAN stabiel genoeg om in productie te gebruiken volgens de cloudgigant. Cloud WAN maakt verbinding met het netwerk van de klant, maar je kan er ook netwerksegmenten definiëren en gevoelige netwerktrafiek isoleren van andere data. Dit kan je toepassen over de hele WAN via centraal gedefinieerde regels en dankzij automatisatie.

Om alles overzichtelijk te houden, voorziet AWS een centraal dashboard om connecties te maken en beheren naar diverse locaties, inclusief eventuele Amazon Virtual Private Clouds (VPC’s), om op korte termijn een wereldwijd netwerk te bouwen.

Connecties zijn mogelijk via AWS Site-to-Site VPN, AWS Direct Connect, of via externe SD-WAN-producten. Cloud WAN maakt automatisch een globaal netwerk over verschillende AWS regio’s dankzij het Border Gateway Protocol (BGP).

lees ook

Duurdere hardware duwt bedrijven meer richting cloudproviders

AWS mikt met Cloud WAN op organisaties die hun talrijke infrastructuureilanden willen samenbrengen in een duidelijk overzicht terwijl je een reeks aan netwerktechnologieën kan omarmen. AWS is echter niet de enige provider die dit aanbiedt. Aan jou om te bepalen hoeveel eitjes je in het mandje van AWS wil leggen.

AWS Cloud WAN is vanaf nu beschikbaar in AWS-regio’s in de VS, Europa, Zuid-Afrika, Asia Pacific, Canada, Bahrein en het Midden-Oosten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home