Atlassian integreert AI-gestuurde collega in Loom met overname van Rewatch

Atlassian koopt Rewatch.  Met de acquisitie wil het bedrijf AI-gestuurde vergaderopnames integreren in Loom, om zo vergaderingen efficiënter maken door automatische opvolging te faciliteren.

Atlassian voegt Rewatch toe aan zijn portfolio. Rewatch is een platform dat AI gebruikt om virtuele vergaderingen te optimaliseren. Na integratie met Loom kunnen gebruikers een AI-gestuurde vergaderassistent inzetten die automatisch vergaderingen opneemt, gedetailleerde notities maakt, actiepunten vastlegt en follow-ups stuurt naar de deelnemers.

Deze informatie is doorzoekbaar binnen andere Atlassian-producten zoals Jira en Confluence, wat betekent dat updates ook zichtbaar zijn voor collega’s die niet bij de vergadering aanwezig waren.

lees ook

Atlassian koopt videospecialist Loom voor bijna 1 miljard dollar

Met de nieuwe functies kunnen gebruikers de vergaderassistent automatisch toevoegen aan de deelnemerslijst van een vergadering via Zoom, Microsoft Teams of Google Meet. De assistent neemt de vergadering op, maakt notities op basis van vooraf ingestelde sjablonen en creëert een to-do-lijst om het proces na de vergadering te stroomlijnen. De opgenomen vergaderingen, notities en actiepunten worden opgeslagen in de Loom-bibliotheek, waar ze kunnen worden bewerkt en gedeeld.

Praktische vervolg-acties

Daarnaast genereert de AI-assistent van Loom verschillende soorten content, zoals:

  • Op maat gemaakte vergadernotities: Gebaseerd op sjablonen voor verschillende soorten vergaderingen. Gebruikers kunnen deze notities aanpassen of hun eigen notities toevoegen.
  • Actiepunten: De assistent maakt en wijst taken toe. In de toekomst zullen Rovo Agents de notities en actiepunten automatisch bijwerken in gerelateerde Confluence-pagina’s, Jira-tickets en meer.
  • Volledig transcript: Deelnemers kunnen zoeken in wat er is gezegd, fragmenten kopiëren of het volledige transcript downloaden. Transcripten kunnen ook worden vertaald in meer dan 50 talen.

De integratie van Rewatch maakt het mogelijk om vergaderopnames en AI-gestuurde functies zoals agenda-integratie, transcripties, vergadernotities en actiepunten te gebruiken. Deze nieuwe functies zullen in de komende kwartalen beschikbaar zijn als onderdeel van het Loom-platform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home