Apple en SAP brengen Core ML naar Cloud Platform SDK voor iOS

fznor

SAP en Apple hebben aangekondigd dat Core ML beschikbaar wordt als onderdeel van de Cloud Platform SDK voor iOS. Core ML is de on-device machine learning-technologie van Apple. In de nieuwe versie van de Cloud Platform SDK wordt het daarmee mogelijk om eigen, intelligente iOS-apps te maken, aangestuurd door SAP Leonardo. 

De nieuwe versie van SAP Cloud Platform SDK moet later deze maand beschikbaar worden. In die versie worden machine learning-modellen automatisch gedownload naar de iPhone en iPad, zodat apps offline kunnen draaien. Als ze verbonden zijn met het Cloud Platform van SAP kunnen ze dynamisch updaten.

Met de samenwerking heeft SAP zijn meest populaire mobiele apps voor SuccessFactors- en Concur-oplossingen, en Asset Manager opnieuw gebouwd, zodat ze native op iOS kunnen draaien. De apps zijn volledig geïntegreerd met iPhone en iPad om de beveiliging, prestaties en laatste platform-innovaties van Apple te maximaliseren. Ook is aangekondigd dat de native iOS-ervaring in het bredere applicatieportfolio uitgebreid wordt, te beginnen met Ariba-oplossingen.

Ook liet het bedrijf weten zijn app-aanbod uit te breiden naar Mac, waarmee het door bouwt aan het succes van zijn iOS-inzet. Er komen nieuwe apps voor Mac die de kracht en eenvoud in gebruik van iOS-apps moeten evenaren.

Hulp

De twee bedrijven bieden negen ready-to-deploy apps aan voor organisaties die hulp nodig hebben om te beginnen met iOS-apps. De negen apps zijn bedoeld voor verschillende industrieën, en komen van ontwikkelaars die bewezen ervaring hebben met het bouwen met de Cloud Platform SDK voor iOS. De apps zijn via de website van SAP te verkrijgen.

“Enterprise-klanten zien echte zakelijke voordelen wanneer ze iOS gebruiken”, stelt Tim Cook, CEO van Apple. “We zijn enthousiast dat SAP deze ervaringen verder uitbreidt op iPhone en iPad, en ze voor het eerst naar Mac brengt. Dit is een belangrijke mijlpaal in onze samenwerking.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home