Amazons consumententak zegt Oracle definitief vaarwel in ruil voor AWS

Amazon

Amazons consumententak heeft de laatste van zijn Oracle-databases vaarwel gezegd en de migratie naar eigen databasediensten van Amazon Web Services volledig afgerond. In totaal werd 75 petabytes aan data uit bijna 7.500 databases gemigreerd.

Wie laatst lacht, lacht best, moeten ze momenteel bij Amazon Web Services denken, nu alle databases van Amazons consumententak (Alexa, Audible, Kindle, Prime, Prime Video, Twitch…) zijn overgezet van Oracle-databases naar eigen AWS-databasediensten.

Larry Ellison, CTO van Oracle, dreef in het verleden regelmatig de spot met Amazon omdat het schijnbaar niet zonder de databases van zijn bedrijf kon. Ellisons frustratie met het succes van AWS zit zo diep, dat het soms lijkt alsof de man over niets anders kan praten.

In een blogpost beschrijft AWS Chief Evangelist Jeff Barr hoe meer dan 100 teams binnen Amazon hebben samengewerkt om de migratie van Oracle naar AWS, die nu als casestudy voor klanten dient, tot een goed einde te brengen. De ingesloten afbeelding die de migratie illustreert, werd ietwat schertsend bye_bye_oracle gedoopt.

bye_bye_oracle

“In de loop der jaren hebben we ons gerealiseerd dat we te veel tijd spendeerden aan he tbeheren en schalen van duizenden legacy Oracle-databases”, vertelt Barr. “In plaats van ons te concentreren op waardevol gedifferentieerd werk, besteedden onze databasebeheerders veel tijd aan de boel simpelweg draaiende te houden.”

Oracle heeft daar tegenwoordig een antwoord op in de vorm van zijn Autonomous Database, maar het is voor AWS natuurlijk een veel interessanter marketingverhaal om de eigen databasediensten voor het voetlicht te brengen. Barr beweert dat de databasekosten met 60 procent zijn gedaald door de migratie, met een verlaging van 40 procent in latency en 70 procent in overhead.

De AWS Chief Evangelist maakt tevens wel de kanttekening dat een aantal third-party applicaties niet mee konden worden gemigreerd, omdat ze te nauw verweven zijn met Oracle.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home