Amazon lanceert AWS Snowcone voor gegevensverwerking aan de edge

AWS Snowcone

Amazon Web Services heeft een nieuw product toegevoegd aan zijn familie van apparaten voor datamigratie. Met AWS Snowcone introduceert Amazon een apparaat voor veilige edge-computing en dataoverdracht. 

AWS Snowcone is een klein, draagbaar en robuust apparaat dat tot 8 terabyte aan bruikbare opslag levert. Het apparaat is gericht op het groeiende aantal edge-computing workloads, waar ruimte, kracht en koelfuncties beperkt zijn. Met zijn 15 bij 8 centimeter past het apparaat makkelijk in een tas en kan het gedragen worden door de meeste soorten drones. AWS Snowcone draait op twee centrale verwerkingseenheden, heeft 4 gigabyte geheugen voor berekeningsactiviteiten, een USB-C aansluiting en een optionele accu.

Amazon Chief Evangelist Jeff Barr vertelde in een blogbericht dat Snowcone voornamelijk is bedoeld voor datamigratie, informatieverspreiding en tactische edge computing, internet-of-things, transport, logistiek en autonome voertuigen. Het apparaat is onvervalsbaar, waterbestendig en stofdicht. Gegevensoverdracht vindt plaats door gebruik van de AWS DataSync-dienst.

Amazon Snow-familie

AWS Snowcone wordt onderdeel van de Amazon Snow-familie. Deze familie bevat onder andere het originele Snowball-apparaat, dat gelanceerd werd in 2015 en tot 50 terabytes aan data tegelijkertijd kan overdragen. Een ander onderdeel van de Snow-familie is de AWS Snowmobile data container, die exabytes aan informatie kan opslaan. 

“Nu meer applicaties draaien aan de edge en het aantal gebruikssituaties blijft stijgen, maakt AWS Snowcone het makkelijker om data te verzamelen, bewaren, voorbewerken en overdragen van ruwe omgevingen met beperkte ruimte naar AWS voor intensievere verwerking.” Zo vertelt Bill Vass, vice president of storage, automation en managementservice binnen Amazon.

Vooral voor gebruik in extreme omgevingen

Volgens Amazon kan Snowcone vooral bruikbaar zijn voor klanten die werken in ruwe en afgelegen omgevingen, zoals boorplatformen of eerste hulp-voertuigen op slagvelden. Het apparaat ondersteunt het AWS IoT Greengrass-platform, wat helpt om computerkracht in edge-apparaten te boosten via de publieke cloud. Daarnaast kan Amazon Snowcone Elastic Compute-verzoeken draaien voor aggregatie van gegevens en workloads in de IoT-hub. 

Constellation Research Inc. analyst Holger Mueller vertelde aan SiliconANGLE dat AWS Snowcone een interessant aanbod is, omdat het een grote uitdaging is voor veel klanten om hun data in de cloud te krijgen. Dat geldt nog sterker voor afgelegen edge locaties. “AWS Snowcone maakt het makkelijker voor de extreme edge om data vast te leggen en informatie te verwerken”, alsdus Mueller.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home