Amazon en Microsoft blijven cloud computing domineren

Amazon Web Services en Microsofts Azure zijn volgens een nieuw rapport van Cowen de twee grootste spelers als het om de cloud computing markt gaat. Amazon is de duidelijke leider met Microsoft als een sterke nummer twee.

Deze dominantie op het gebied van cloud computing zal volgens Cowen, een bedrijf dat investeringsadvies levert, niet snel veranderen. “AWS en Azure scoren sterk over de hele lijn”, zeggen de analisten van Cowen in een rapport. “Beide bedrijven blijven een voorsprong behouden op de rest.”

Gemiddeld geeft ongeveer 28 procent van de respondenten aan dat ze van plan zijn dit jaar meer en snellere clouduitgaven te doen. ”We verwachten dat marktleiders AWS en Azure in 2018 ruim boven de verwachte marktgroei zullen groeien,” aldus de Cowen-analisten in het rapport.

Een ander goed signaal voor Amazon en Microsoft, is de naamsbekendheid van AWS en Azure ten opzichte van andere cloudservices. Ongeveer 67 procent van de respondenten is bekend met Azure en 65 procent met AWS. Google Cloud en IBM Cloud komen met 50 procent op de derde plaats.

Business Insider meldt dat de analisten op basis van de enquêteresultaten hun prijsdoelen voor beide bedrijven hebben verhoogd. Cowen gaf nu een prijsdoelstelling van 2.000 dollar per aandeel voor Amazon, waar dat eerst 1.900 dollar per aandeel bedroeg. Voor Microsoft  bedraagt de prijsdoelstelling 112 dollar per aandeel, ten opzichte van 105 dollar voorheen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home