Amazon AWS IQ koppelt kmo’s aan gecertificeerde experts

aws

Amazon heeft de nieuwe service AWS IQ gelanceerd. De service verbindt klanten met gecertificeerde experts en biedt met name kmo’s steun bij het vinden van hulp bij verschillende cloudprojecten.

AWS IQ belooft klanten rechtstreeks met AWS-gecertificeerde ingenieurs te verbinden, aldus ZDNet. De nieuwe service werd eerder dit jaar al in béta uitgerold.

Uitkomst voor kmo

Het is speciaal bedoeld om AWS-klanten te helpen met een scala aan projectwerk. Denk dan bijvoorbeeld aan het kiezen van de juiste architectuur en het optimaliseren van een werklast. Bovendien kan AWS IQ ook worden benaderd voor het bouwen van een applicatie of algemene hulp bij het opzetten van AWS-services.

Vooral kmo’s hebben voordeel van de nieuwe service, gezien de doorgaans relatieve basisbehoeften. “Hoewel organisaties van elke omvang gebruik kunnen maken van en profiteren van AWS IQ, ben ik van mening dat kleine en middelgrote bedrijven het bijzonder nuttig zullen vinden”, zegt AWS-hoofdevangelist, Jeff Barr, in een blogpost.

AWS IQ-experts

AWS IQ is geïntegreerd met het AWS-account van de klant en zijn AWS-factuur. Verder laat het klanten toe om de verleende expert-toegang tot hun AWS-account te bewaken en controleren. Experts die in aanmerking willen komen als ingenieur bij AWS IQ moeten actieve AWS-certificeringen in hun bezit hebben.

AWS IQ geeft de AWS-experts niet alleen toegang tot nieuwe contracten, maar biedt ook de infrastructuur voor het opvolgen van projecten, klantenfacturering en betalingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home