AI-platform van Google biedt totaaloplossing voor ontwikkelaars

Google lanceert met zijn AI-platform een plaats waar ontwikkelaars terecht kunnen voor de bouw van een AI-app van het prille begin tot de uiteindelijke uitrol.

Google lanceert een centrale plaats voor ontwikkelaars om AI-applicaties te bouwen en uit te rollen, zowel op het Google cloudplatform als on premises. Het AI-platform combineert een handvol bestaande diensten tot een enkel geheel waar je terecht kan voor de totale ontwikkeling van nieuwe applicaties.

Via het platform haal je data binnen, classificeer en label ze, en laat je er vervolgens extractie- of objectherkenningsalgoritmen op los. Die moeten de data omzetten in gegevens waar machine learning-tools mee aan de slag kunnen. Specifiek met dat doel in het achterhoofd lanceert Google gelijktijdig nog de Document Understanding API waarmee gescande bestanden worden omgezet in digitale tekst waar nuttige data uit te halen valt.

Uitgebreide ML-capaciteiten

Vervolgens maakt het AI-platform het eenvoudig om de data te gebruiken voor het trainen van modellen. Daartoe stelt Google AutoML of de Cloud Machine Learning-engine ter beschikking. AutoML wordt bovendien uitgebreid met AutoML Tables. Dat stelt het algoritme in staat om automatisch tabeldata die bijvoorbeeld in BigQuery zit te analyseren en zo de waarde van specifieke velden te voorspellen, zonder dat daar manuele training aan vooraf gaat. Google breidt AutoML tot slot uit met wat het Video Intelligence noemt. Daarmee worden video’s automatisch geannoteerd en getagd, en wordt het eenvoudiger om filmpjes te doorzoeken.

Na de training biedt het AI-platform de mogelijkheid om modellen te testen, te analyseren en indien gewenst meteen uit te rollen met een klik op de knop. Doel van Google is om een soort ‘one stop shop’ te bieden waar ontwikkelaars een hele AI-workflow kunnen volgen. Het platform ondersteunt verder nog Kubeflow, en biedt toegang tot gespecialiseerde soft- en hardware zoals TensorFlow met bijhorende TPU en TFX-tools.

Gerelateerd: AI, machine learning en deep learning: wat is het verschil?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home