[ADV] Hoe verbeter je het back-upbeheer in de hybride cloud?

Synology C2

[Advertorial] Synology heeft opslag- en back-upoplossingen op zijn servers die perfect integreren en combineren met zijn publieke cloud: Synology C2

In de afgelopen jaren hebben bedrijven de cloud vooral gezien als een tool om bedrijfsresultaten te maximaliseren. Covid is een katalysator geweest voor het toenemende gebruik van de cloud, en het “nieuwe normaal” heeft een hernieuwde focus op de cloud gebracht nu het ontwerpen en uitvoeren van een cloudstrategie een prioriteit is geworden.

Uit een onderzoek van Infosys onder meer dan 2.500 mensen blijkt dat bedrijven jaarlijks tot 414 miljard dollar aan netto inkomsten kunnen behalen door een effectieve invoering van de cloud.

Het omarmen van de cloud is echter slechts het begin van een andere manier waarop we werken. Om het volledige potentieel van hybride omgevingen te realiseren, moeten organisaties ook hun belangrijkste digitale bezit optimaliseren: gegevens. Maakten flexibiliteit en kostenbesparing in het verleden de publieke cloud tot de winnende optie voor de meeste organisaties, tegenwoordig kiezen veel bedrijven voor een gemengde aanpak die de voordelen van de publieke cloud combineert met die van de privécloud .

Dankzij een hybride cloud-aanpak kunnen bepaalde gegevens opgeslagen worden in de publieke cloud zodat deze eenvoudig en flexibeltoegankelijk zijn. Back-ups en gegevens die 24/7 beschikbaar moeten zijn en frequent gebruikt worden, kunnen op lokale locaties worden opgeslagen – tegen lagere kosten.

Door een of meer publieke en private cloudomgevingen te combineren, profiteren organisaties van de voordelen die beide soorten infrastructuur bieden, zoals:

  • Controle, bedrijven houden kritische workloads beschermd in een private infrastructuur.
  • Flexibiliteit, zowel door de schaalbaarheid van de hybride cloud als door de resources die de publieke cloud kan bieden.
  • Kostenoptimalisatie, door de kosten tussen publieke en private infrastructuur zo optimaal mogelijk te verdelen, ontstaat er een gezonde de kosten-prestatiebalans.
  • Eenvoud, aangezien integraal beheer het mogelijk maakt een omgeving als één cloud te beheren.

Bedrijven die voor deze aanpak kiezen, moeten aandacht besteden aan de compatibiliteit tussen de verschillende clouds die deel uitmaken van hun infrastructuur. Het wordt steeds belangrijker om een aantal goede opslagoplossingen te hebben om de continuïteit te waarborgen. Synology heeft opslag- en back-upoplossingen op zijn servers die perfect integreren en combineren met zijn publieke cloud: Synology C2.

Back-up op locatie: Active Backup for Business

Active Backup for Business is een gratis oplossing binnen DSM 7.0 waarmee bedrijven alle back-ups van VMware virtuele machines, Hyper-V, Windows-apparaten en bestandsservers kunnen beheren vanaf een centrale console op de Synology NAS. Herstelopties helpen essentiële diensten draaiende te houden in het geval van een ramp, met directe herstelopties voor Windows-apparaten, virtuele machines en individuele bestanden.

Cloud Back-up: Synology C2 Backup

Synology C2 Backup is de cloud-gebaseerde back-upoplossing van Synology. Met C2 Backup kun je eenvoudig een back-up maken van uw volledige apparaat, inclusief bestanden, apps en systeeminstellingen. C2 Backup biedt verschillende herstelopties, waaronder het downloaden van specifieke bestanden of mappen via de C2 Backup Recovery Portal of het herstellen van het volledige apparaat met behulp van de C2 Backup Recovery Wizard. Tegelijkertijd kun je met de oplossing in één stap een back-up maken naar de belangrijkste clouddiensten van Microsoft of Google, waarbij zowel e-mail, contacten, agenda als bestanden die in deze services zijn opgeslagen, worden veiliggesteld.

Een knooppunt van clouds: Synology Hybrid Share

Synology Hybrid Share is een oplossing waarmee je één of meer Synology NAS kunt verbinden via Synology C2 cloudopslag. Deze nieuwe service, die beschikbaar is via de gedeelde map Hybrid Share, stelt gebruikers in staat de lokale opslagruimte te beperken en zo de kosten tussen de publieke en lokale cloud te verlagen. Het maakt het ook eenvoudiger om weer aan de slag te gaan wanneer er zich problemen voordoen: als een NAS kapot gaat, hoeft alleen maar het Hybrid Share-bestand opnieuw gekoppeld te worden om met behulp van synchronisatie de gegevens terug te vinden.

Kijk waar u een Synology NAS kunt kopen door op de volgende link te klikken: https://sy.to/fehzolz


Dit is een commerciële bijdrage van Synology. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home