Adobe Sense AI maakt Premiere Pro eenvoudiger en slimmer

Op NAB 2018 heeft Adobe aangekondigd dat de Sensei AI die in Photoshop en Lightroom wordt gebruikt ook in de Premiere Pro CC-bewerkingsapp gebruikt kan worden. De eerste tool, Color Match, maakt het bewerken een stuk eenvoudiger.

Zelfs als men heel voorzichtig is, kunnen kleurtinten variëren van shot tot shot. Redacteuren moeten hierdoor vaak een arbeidsintensieve kleurcorrectie uitvoeren. Met Color Match stel je volgens Adobe één keer de wijzigingen in en wordt deze toegepast op je andere opnamen als bewerkbare kleuraanpassingen. Ook als het daarna nog steeds niet helemaal perfect is, kun je dus een laatste aanpassing maken om het goed te krijgen.

De nieuwe gezichtsdetectietool doet ongeveer hetzelfde maar kijkt naar de huidtinten in de doelbeelden en past deze daarop aan. Om verder te helpen met kleurcorrectie brengt Adobe ook een gesplitste weergave zodat je shots naast elkaar kan zetten. Ten slotte is er een nieuwe “Video Limiter” die redacteuren zal helpen om de beelden om te zetten in de normen waar het voor een uitzending aan moet voldoen.

Adobe is audio niet vergeten. Premier Pro CC heeft een nieuwe functie genaamd “Audio Ducking” die de Sensei AI gebruikt om muziekniveaus automatisch te onderdrukken tijdens dialoog en voice-overs. Ook hier zijn ze naderhand nog aan te passen.

Naast de AI-dingen heeft Adobe het voor Creative Cloud-gebruikers gemakkelijker gemaakt om Motion Graphics-sjablonen te bemachtigen voor het maken van chique tekstbehandelingen. Er is ook een nieuwe versie van Adobe Immersive Environment die het gemakkelijker maakt om in VR te bewerken. After Effects heeft een verbeterde “Puppet Engine” om te helpen bij het creëren van meer organisch ogende effecten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home