Adobe Creative Cloud-bestanden synchroniseren niet meer vanaf februari 2024

adobe creative cloud

Adobe beëindigt de synchronisatiefuncties voor Creative Cloud vanaf februari voor persoonlijke gebruikers en in oktober voor zakelijke klanten. Het zal dan niet meer mogelijk zijn om lokale bestanden te synchroniseren naar je cloudopslag.

In een blog kondigt Adobe het einde aan van gesynchroniseerde Creative Cloud-bestanden. Met deze functie kon je bestanden lokaal bewaren in een map die automatiseert synchroniseert met de webversie van Creative Cloud. Vanaf daar zijn de bestanden dan toegankelijk vanaf andere apparaten en kunnen ze ook gedeeld worden met andere gebruikers. Een reden waarom de functie wordt stopgezet, geeft Adobe niet.

Wanneer?

Er geldt andere deadlines voor persoonlijke en zakelijke gebruikers. Voor de eerste groep wordt de functie al 1 februari stopgezet, of ze nu betalen voor hun abonnement betalen of niet. Zakelijke gebruikers kunnen nog tot 1 oktober 2024 van de synchronisatiefunctie gebruik maken. Nieuwe gebruikers krijgen vanaf oktober dit jaar er al geen toegang meer toe.

Wat gebeurt er met je bestanden?

Adobe verzekert dat het stopzetten van gesynchroniseerde bestanden niets verandert aan de lokale opslag. Creative Cloud-bestanden die op je apparaat bewaard staand, zouden onaangeroerd moeten blijven. Enkel de koppelingen voor gedeelde bestanden zijn dan niet meer zichtbaar. Toch raadt Adobe aan om je tijdig voor te bereiden op de voor jou geldende deadline en tijdig back-ups lokaal en/of bij een externe clouddienst te maken. Dat is in elke situatie een nuttig advies.

Via de weboplossing van Creative Cloud zal je wel nog steeds bestanden kunnen delen met andere gebruikers en apparaten. Creative Cloud-bibliotheken zijn de aanbevolen oplossing voor het delen van ontwerpelementen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home