Adobe Creative Cloud schrapt ondersteuning van oude besturingssystemen

Adobe heeft aangekondigd dat het behoorlijk wat oudere OS- versies zal verwijderen met de volgende grote update voor Creative Cloud. Dit doen ze in een poging om het productontwikkelingsproces te vereenvoudigen en toch te profiteren van nieuwe OS-functies.

Aan de Windows-kant wordt Windows 8.1 niet langer ondersteund en moeten Windows 10-gebruikers hun versie bijwerken naar ten minste nummer 1703 (Creative Update). Mac-gebruikers moeten volgens een bericht op Extremetech minimaal MacOS Sierra (10.12) gebruiken. Vereisten voor audio- en videotoepassingen worden nog strenger. Hiervoor is Windows build 1709 (Fall Creators Update) vereist.

Alternatieven

Maar wat betekent dit als je een oudere OS hebt? Adobe heeft aangegeven dat de huidige applicaties nog steeds worden uitgevoerd, evenals nieuwe versies van de Creative Cloud- app zelf die je helpt bij het installeren en beheren van je Creative Cloud- applicaties. Alles dat je al hebt, raak je dus niet kwijt. Maar je gaat wel een abonnementstarief van Adobe betalen en geen nieuwe updates meer krijgen tot je bent overgeschakeld op een nieuwer OS.

De eisen vormen niks nieuws, waardoor de meeste professionele bedrijven de versies al zullen hebben bijgewerkt. Maar wie niets ziet in de nieuwe eisen, heeft wel veel alternatieve mogelijkheden tot zijn of haar beschikking. Affinity Photo en Skylum Luminar zijn nu zowel voor macOS als Windows beschikbaar en hebben lagere prijzen. Daarnaast beschikken zij over een indrukwekkende functionaliteit. Verder is PhotoDirector van Cyberlink gestaag aan het verbeteren qua functies. DaVinci Resolve is verder ook een populaire videobewerkingsoptie met een gratis instapniveau.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home