Adobe Acrobat werkt voortaan in Google Drive

Google Drive krijgt Adobe Acrobat-integratie. Iedereen kan voortaan pdf’s openen en bekijken rechtstreeks in Drive, betalende Adobe-klanten kunnen pdf-bestanden ook bewerken.

Google Drive krijgt een betere PDF-integratie met dank aan een samenwerking met Adobe. Voortaan werkt Adobe Acrobat samen met Google, zodat je pdf’s rechtstreeks kan openen vanuit Drive. Om de integratie te activeren, dien je de plugin te installeren via de marktplaats van Google. Na de installatie kan je in Drive rechts klikken op een pdf-bestand en selecteer je daar ‘Openen met Adobe Acrobat’.

Webapp

Het bestand verschijnt vervolgens in een nieuw tabblad in een Acrobat Reader-webapplicatie. Wie de webapp kan je de pdf annoteren, markeringen aanbrengen en opmerkingen toevoegen. De functionaliteit is wat dat betreft gelijk aan de desktopapplicatie van Acrobat Reader, en uitgebreider dan wanneer je een pdf gewoon in je webbrowser opent om die te bekijken.

Pdf’s combineren tot één geheel, tekst bewerken of elektronische handtekeningen aanvragen kan ook via de webapp, maar daarvoor moet je een betalende gebruiker van Adobe Acrobat DC zijn. Inloggen kan via het optiemenu van de web-toepassing.

Populair

De integratie is per direct beschikbaar, zowel voor individuele gebruikers als voor zakelijke G Suite-installaties. Volgens Adobe hebben IT-administrators de integratie de afgelopen weken al bij meer dan 200.000 gebruikers geactiveerd.

De integratie met Drive is een welkome zet nu Microsoft zijn Office-app voor mobiel officieel heeft gelanceerd. Die toepassing bevat eveneens verdere integratie met pdf-functionaliteit, al staat die los van de functies die Adobe biedt.

Lees ook: Adobe breidt Arcobat Reader-app uit met PDF-bewerking

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home