Acer introduceert twee duurzame premium Chromebooks

Acer Chromebook 714

Acer legt met de Chromebook 715 en Chromebook 714 de nadruk op premium design voor zakelijk gebruik. Beide toestellen voldoen aan militaire testnormen, hebben een vingerafdruksensor aan boord en zijn Citrix-gecertificeerd.

Acer wil graag een deel van de lucratieve zakelijke markt en breekt die nu open. Na de volledig nieuwe ConceptD-toestellen presenteert het nu twee aluminium Chomebooks. Beide hebben een schokbestendig chassis en een geïntegreerde vingerafdruksensor aan boord.

De toestellen hebben een verwachte batterijduur van 12 uur en krijgen Intel Core-chips aan boord en een Full HD-scherm. Beide toestellen zijn vanaf juni verkrijgbaar en starten vanaf 549 euro.

Twee modellen

De Acer Chromebook 715 is de eerste Chromebook met een apart numeriek toetsenblok. Het 15,6 inch IPS-scherm zorgt voor genoeg plaats rond het toetsenbord om de numerieke toetsen erbij te nemen. Acer mikt met dit model op de financiële sector, detailhandel en dienstverlening. Daarnaast mikt het ook op scholen waar een numeriek klavier handig is voor wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Acer Chromebook 715

De Chromebook 715 is verkrijgbaar in een variant met en zonder aanraakscherm en is configureerbaar vanaf een Intel Pentium Gold tot een Intel Core i5.

Daarnaast lanceert Acer ook de Chromebook 714 met een compacter 14 inchscherm zonder numeriek toetsenblok. Dit toestel heeft dezelfde configuratiemogelijkheden en is verkrijgbaar in een variant met en zonder aanraakscherm.

De twee Chromebooks hebben aan beide kanten een USB-C-aansluiting, een USB 3.0-poort en een MicroSD-slot. De Acer Chromebook 715 is verkrijgbaar met 8 of 16 GB DDR4 RAM en 32, 64 of 128 GB eMMC-opslag. De kleinere broer krijgt dezelfde configuratieopties en start met dezelfde basisprijs van 549 euro.

Gerelateerd: Acer verleidt professionals met opvallende ConceptD-systemen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home