Zuid-Korea wil tegen 2020 de helft van 10Gb internet voorzien

Zuid-Korea gaat projecten financieren die de toepassing van 10Gb internet ondersteunen. Het ministerie van Wetenschap en ICT startte maandag een openbare bestelling voor projecten met betrekking tot 10Gb internet.

Het ministerie kiest maximaal twee consortia die ze 940 miljoen won (710.000 euro) aan financiële steun zullen toekennen. De deadline om deze te selecteren is 10 april. Het ministerie van Wetenschappen streeft ernaar om ontwikkelaars van apparatuur te vinden via de openbare weg die zullen samenwerken met telco’s en omroepen voor een snellere acceptatie.

Lokale telco’s KT en LG Uplus, evenals SK Broadband zijn van plan om al in mei van dit jaar 10Gb internet uit te rollen. KT, de marktleider in vaste telefonie, heeft sinds 2016 een beperkte inzet van 10Gb internet in Seoul en Pyeongchang.

Gigabit-internet wordt op grote schaal gecommercialiseerd, met 6,7 miljoen geschatte gebruikers. 10Gb, dat tien keer sneller is, zal een sterke basis vormen voor het aannemen van high-traffic diensten zoals hologram, augmented reality, virtual reality, broadcasting en nieuwe 5G-diensten, aldus een bericht op ZDNet.com.

Het uiteindelijke doel is om in 2020 een 10Gb internetbereik van 50 procent te hebben, aldus het ministerie. In Zuid-Korea zal in juni ook een veiling worden gehouden voor het 5G-spectrum met als doel om het next generation netwerk volgend jaar te commercialiseren.

Het door de overheid gesteunde onderzoeksinstituut ETRI kondigde vorige week aan dat het een kernnetwerktechnologie heeft ontwikkeld waarmee een 5G-netwerk gebruikers automatisch naar Wi-Fi kan sturen. Hierdoor zouden gebruikers minder vertragingen ondervinden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home