Zoveel kost een iPhone 14 Pro Max voor Apple om te maken

Apple-iPhone-14-Pro

Vergeleken met het vorige model kost de iPhone 14 Pro Max Apple ongeveer 3,4 procent meer. De nieuwe 48 megapixel camerachip en het always-on oledscherm drijven de prijs omhoog.

In een onderzoek van Counterpoint Research blijkt dat het basismodel van de iPhone 14 Pro Max 454 dollar kost in onderdelen aan Apple. Dat is minder dan de helft van de adviesprijs, 1.099 dollar in de VS, maar houdt nog geen rekening met extra kosten zoals assemblage, verpakking, marketing of distributie. Daarnaast stopt Apple ook jaarlijks miljoenen in onderzoek en ontwikkeling van zijn telefoons.

Vergeleken met de iPhone 13 Pro Max is de prijs voor Apple met 3,4 procent gestegen. De belangrijkste boosdoeners zijn de nieuwe 48 megapixelcamera en het always-on oledscherm. Ook de A16 Bionic-chip kost meer dan zijn voorganger.

Daar tegenover staat dat sommige componenten in prijs zijn gedaald. Kijken we naar de volledige reeks van onderdelen om een mobiele connectie te maken, dan is de prijs daar met 13 procent gedaald door de populariteit van 5G en bijgevolg de standaardisering van componenten.

Kijken we naar het verleden, dan is de sprong het grootst geweest tussen de iPhone 11 en de iPhone 12. Daar kostte het Apple 26 procent meer in componenten om het toestel op de markt te brengen.

Wie graag het volledige onderzoek wil uitspitten met alle componenten en prijsdetails, kan het uitvoerige rapport van Counterpoint Research hier lezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home