Zoom en Mitel kondigen samenwerking aan voor hybride communicatie

Zoom Video Communications en Mitel gaan samenwerken om een hybride cloud-oplossing aan te bieden die gericht is op zakelijke communicatie en productiviteit.

Zoom zal de exclusieve communicatieoplossing worden binnen Mitel’s aanbod van Unified Communications (UC). Deze nieuwe samenwerking combineert de mogelijkheden van Zoom Workplace en Zoom AI Companion met het bestaande communicatieplatform van Mitel. Het doel is om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar hybride UC-oplossingen bij bedrijven.

Integratie

Gebruikers van Mitel krijgen via deze integratie toegang tot het volledige Zoom Workplace-platform. Dit biedt een naadloze ervaring zonder extra software-installaties, met ondersteuning voor mobiele apps, hardware-integraties en gecentraliseerd gebruikersbeheer. Daarnaast kunnen klanten gebruikmaken van Zoom Phone, zowel in combinatie met on-premises als cloud-gebaseerde Mitel-systemen.

lees ook

Zoom voegt naambadges toe aan deelnemers in Zoom Rooms

Door de samenwerking kunnen meer dan 70 miljoen Mitel-gebruikers wereldwijd hun bestaande communicatiesystemen blijven gebruiken en tegelijk profiteren van extra functies zoals vergaderingen, chat en Zoom AI Companion. Deze tools zijn ontworpen om de samenwerking en productiviteit te verbeteren in hybride werkomgevingen.

Flexibiliteit

Volgens Eric S. Yuan, CEO van Zoom, is het cruciaal dat organisaties toegang hebben tot betrouwbare, AI-gestuurde UC-oplossingen die aansluiten bij de veranderende behoeften van gebruikers. Ook Mitel-CEO Tarun Loomba benadrukt het belang van flexibiliteit en klantgerichte oplossingen in moderne bedrijfsomgevingen.

De gezamenlijke oplossing zal naar verwachting in de eerste helft van 2025 beschikbaar zijn, met verdere functionaliteiten die geleidelijk worden uitgerold.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home