Zendesk overgenomen door private investeerders voor 10,2 miljard dollar

Zendesk

Zendesk zal worden overgenomen door een groep private investeerders. Zij telden 10,2 miljard dollar neer voor de overname. Het bedrijf wordt daarmee hoger geschat dan het op de beurs waard is.

Donderdag was Zendesk 77,5 dollar waard per aandeel. De volgende dag kondigde het bedrijf aan overgekocht te worden voor 10,2 miljard dollar. Dat is per aandeel 34% meer dan het waard was die donderdag.

Het bedrijf speelt in het veld van service-as-a-service en biedt hiervoor een eigen klantenserviceplatform aan. Vorige maand ontving dat platform nog vijf nieuwe tools waarmee bedrijven aan de slag kunnen om de klantenervaring verder te personaliseren.

Grote verrassing

De aankondiging blijft ondanks deze gunstige cijfers een verrassing. In februari sloeg het bedrijf nog een bod van 17 miljard dollar af dat eveneens afkomstig was een groep van private investeringsbedrijven. Deze beslissing werd genomen om geen interne conflicten te veroorzaken voor de overname van Momentive, het moederbedrijf van SurveyMonkey. In dat opzet slaagde Zendesk niet, want de overname vond geen goedkeuring bij de aandeelhouders.  

Verder kwam het bedrijf begin deze maand nog tot de conclusie dat het voor het bedrijf en de aandeelhouders de beste keuze is om een onafhankelijk publiek bedrijf te blijven. Mikkel Svane, CEO en oprichter van het bedrijf, was zelf aan het woord over deze bespreking: “Onze Raad van Bestuur heeft unaniem vastgesteld dat de juiste weg om de aandeelhouderswaarde duurzaam te laten groeien, ligt in het bevorderen van Zendesk als een onafhankelijk bedrijf.”

Het bedrijf kon niet lang vasthouden aan dit plan en wordt nu dus toch overgenomen. Naar verwachting ronden de partijen de overname af in het vierde kwartaal van 2022. Het bedrijf wordt hierdoor opnieuw privaat en komt in handen van onder andere Hellman & Friedman, Permira en het Singaporese staatsinvesteringsfonds.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home