President Zelensky spreekt IT-bedrijven op tech conferentie in Amsterdam digitaal toe

“We lanceren een groot digitaal project waaraan iedereen kan meebouwen voor een nieuw, dapper en digitaal Oekraïne”, vertelt president Zelensky.

Belangrijk bezoek op The Next Web Conference (TNW) in Amsterdam. De Oekraïnse president Zelensky verschijnt namelijk op het podium van de conferentie als afsluiting van het evenement.

Zijn boodschap is gericht aan IT-bedrijven en digitale experten. Hij ziet in dat het digitale leven enorm belangrijk is voor ieder land. In Oekraïne is dat niet anders, daar maken digitale mogelijkheden het mogelijk nog een beetje van het gewone leven over te houden. Denk dan aan het digitaal betalen of communiceren met familie en vrienden via een digitale verbinding.  

#FutureUkraine

Op ieder vlak zijn er alleen zaken verloren gegaan in het land door de oorlog. Op vlak van technologie is dat niet anders. “Oekraïne is een kans voor IT-bedrijven en digitale experten, met de heropbouw kunnen ze hun waarde tonen.”

Met deze woorden lanceert Zelensky het #FutureUkraine-project. IT-bedrijven worden opgeroepen Oekraïne een handje toe te steken door hun technologische expertise te benutten. Het gaat niet om een oproep om het Russische leger dat genadeloos (online) binnenviel in het land online te bombarderen met cyberaanvallen. De president vraagt de bedrijven alvast mee te werken aan de heropbouw van Oekraïne.

lees ook

Het Russische offensief in cyberland: DDoS-barrages en nieuwe cyberwapens

Digitale mogelijkheden tonen

TNW toont welke richting de toekomst van technologie ingaat. Technologieën als AI, machine learning en zaken als de metaverse, worden uitvoerig besproken. Op het podium toont de conferentie dan ook een stukje van deze toekomst. Zelensky verschijnt niet fysiek op het podium, maar in een digitaal hologram. Het leven van de president is momenteel natuurlijk te druk om de conferentie te bezoeken.

Bovendien kan hij door de digitale verschijning op vier conferenties tegelijk verschijnen. TNW in Amsterdam, London Tech Week in Londen, VivaTech in Parijs en Brilliant Minds in Stockholm, worden door het hologram toegesproken. Deze ene boodschap bereikt zo in één klap meer dan 50.000 mensen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home