Wiz legt overnamebod van Google naast zich neer

wiz

Het lijkt er niet op dat Google het securitybedrijf Wiz zal overnemen. Wiz verkiest om naar de beurs te trekken.

Vorige week geraakte bekend dat Google-moeder Alphabet een bod had binnengebracht bij Wiz, een start-up gespecialiseerd in cloudbegeving. Wiz heeft dat bod geweigerd, schrijft Bloomberg vandaag. CEO Assaf Rappaport zegt gecharmeerd te zijn door het (hoge) bod, maar een overname past in zijn plannen voor het bedrijf.

Alphabet was nochtans van plan om flink in de geldbuidel te tasten. Het overnamebod van 23 miljard lag tien miljard hoger dan de marktwaarde van Wiz. Google Cloud CEO Thomas Kurian zou zelf hebben aangestuurd op de overname. Hij zag in Wiz een interessante toevoeging aan het beveiligingsportfolio van de cloudprovider.

Wiz wil op eigen houtje blijven verder gaan. De volgende stap is een IPO, deelde Rappaport mee in een memo aan zijn werknemers. Het bedrijf bestaat nog maar amper vier jaar maar heeft op die tijd al heel wat beveiligingsproducten in de markt gezet voor de grote cloudplatformen. Wiz speelde ook een belangrijke rol in het aan het licht brengen van kritieke veiligheidslekken.

Twee keer mis

Voor Google is het twee keer op korte tijd dat het een grote overname in rook ziet opgaan. Alphabet trok eerder zelf de stekker uit de overname van Hubspot, waar een bedrag van 30 miljard mee gemoeid was. Het zou de grootste overname door het moederbedrijf van Google zijn geweest.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home