Windows Server 2022 rolt uit voor reguliere gebruikers

Windows Server 2022

Microsoft maakt Windows Server 2022 beschikbaar voor reguliere gebruikers. Het gaat om een Long Term Servicing Channel (LTSC)-uitgave en bevat een aantal nieuwe functies. 

Windows Server 2022 komt in verschillende varianten, namelijk, Standard, Datacenter en Datacenter: Azure Edition. Vanaf vandaag is de nieuwe Windows Server beschikbaar via het Volume Licensing Service Center. 

Op 18 augustus voerde Microsoft een update door op de documentatiepagina voor Windows Server 2022. In deze update liet Microsoft weten dat de ondersteuning voor het product op dat moment van start ging. De reguliere ondersteuning voor Windows Server 2022 loopt tot 13 oktober 2026. De verlengde ondersteuning loopt tot 14 oktober 2031. 

Microsoft laat weten dat het in de toekomst enkel nog LTSC-versies van Microsoft Server wil uitbrengen. Er komen geen halfjaarlijkse channel releases meer. De LTSC server-uitgaves krijgen steeds tien jaar ondersteuning die bestaat uit 5 jaar regulier en vijf jaar verlengd. Microsoft is van plan om elke twee tot drie jaar een nieuwe versie van Windows Server uit te brengen. 

Nieuwe functies in Windows Server 2022

Eerder dit jaar maakte Microsoft al bekend welke nieuwe functies aan Windows Server 2022 worden toegevoegd. De nieuwe versie van Windows Server bevat onder meer een aantal beveiligingsupdates, waaronder geavanceerde meerlaagse bescherming en standaard ondersteuning voor HTTPS en TLS 1.3.

Verder bevat Windows Server 2022 verbeterde functies op het gebied van containers. Zo bevat de editie verbeterde mogelijkheden voor container applicaties met kleinere bestandsformaten. Hierdoor kunnen ze sneller worden gedownload en zijn ze minder complex om toe te passen. Daarnaast is het mogelijk om .NET applicaties te updaten met de nieuwe containerization tool in Windows Admin Center. 

Ten slotte is Windows Server vanaf nu ook on premises te beheren via Azure Ark. Tevens kunnen gebruikers hun bestandsservers van hun on premises installaties migreren naar Azure met nieuwe ondersteunde scenario’s in de Storage Migration Service. 

Op 16 september vindt het Windows Server Summit plaats. Microsoft laat weten dat er op die datum voor het eerst een diepgaande openbare demo van Windows Server 2022 plaatsvindt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home