Western Digital verliest rechtszaak rond patentschending  

western digital

Een Duits bedrijf heeft Western Digital voor de rechtbank gedaagd wegens vermeende patentschending. Western Digital moet een fikse boete betalen, maar gaat daartegen in beroep.

De rechtbank van Californië heeft Western Digital een boete van 262 miljoen dollar opgelegd wegens het schenden van patenten. De aanklacht was afkomstig van MR Technologie, een Duits technologiebedrijf. MR Technologie beweerde dat Western Digital al sinds 2018 onrechtmatig gebruikt maakt van zijn gepatenteerde technologie en haalde zijn gelijk voor de rechtbank.

De rechtszaak ging welbepaald om twee patenten die de aanklager had laten registreren. Bespaar je zeker de moeite om de technische patentdocumenten te doorspitten. De twee gecontesteerde patenten hebben betrekking op magnetische opnametechnologie in harde schijven.

Magnetische opname

In het ene wordt ‘een opnamemedium dat het schrijfbaarheidsprobleem van loodrechte opnamemedia oplost’ voorgesteld, waarbij gebruik wordt gemaakt van een specifieke meerlaagse wisselveer-opnamemediumkoppeling. Een ander patent heeft betrekking op het “draaimomenteffect” en optimalisaties voor meerlaagse magnetische opnamemedia.

lees ook

SSD of HDD: wanneer kies je welke opslag?

De Duitse aanklager zegt dat Western Digital al sinds 2018 ‘op grote schaal’ gebruik maakte van zijn geregistreerde patenten. De fabrikant van HDD’s wist hiermee de oppervlaktedichtheid van zijn schijven te verdrievoudigen. Zonder die innovaties zou Western Digital niet zo competitief hebben kunnen zijn in de opslagmarkt, beweerden de advocaten van de aanklagers verder.

In beroep

Western Digital legt zich niet zomaar neer bij de uitspraak. Het bedrijf houdt vol dat het enkel technolgie gebruikt heeft die door het eigen onderzoeksteam bedacht en ontwikkeld is. De rechtszaak is een poging om ‘valse eer’ toe te kennen aan Dieter Suess, oprichter van MR Technologie, reageert het bedrijf gebeten aan Reuters. Western Digital is met andere woorden niet van plan het bedrag van 262 miljoen euro over te schrijven naar MR Technologie en zal in beroep gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home