VMware biedt Workstation Pro en Fusion Pro gratis aan voor persoonlijk gebruik 

vmware

VMware, dochteronderneming van Broadcom, maakt de Workstation Pro en Fusion Pro gratis voor persoonlijk gebruik. 

VMware doet een concessie naar gebruikers waarbij het de Workstation Pro en Fusion Pro gratis maakt voor persoonlijk gebruik, die niet verschillend is van de betalende variant. Sinds de overname van VMware door Broadcom werd er stevig gesnoeid in het portfolio van de virtualisatiespecialist. Gebruikers die de gratis versie willen, dienen zich hiervoor te registeren. 

Persoonlijk gebruik

VMware zal de virtualisatiesoftware Workstation Pro en Fusion Pro gratis maken voor persoonlijk gebruik. De Pro-apps zullen beschikbaar zijn onder twee licentiemodellen: een “Free Personal Use” of een “Paid Commercial Use”-abonnement voor organisaties. Workstation Pro is bedoeld om een virtuele machine op Linux of Windows te draaien, terwijl Fusion Pro beschikbaar is voor Mac-systemen met Intel CPU’s of Apple’s eigen processors.   

Overname

De overname van VMware door Broadcom had veel voeten in de aarde en er werd stevig gesnoeid in het aanbod van VMware, wat leidde tot ontevredenheid bij professionele klanten. Het portfolio van VMware werd vereenvoudigd tot twee categorieën: Cloud Foundation en vSphere Foundation. Beide categorieën kunnen nog worden aangevuld met extraatjes voor storage, security en het recent aangekondigde private AI-aanbod. 

Door het gratis aanbieden van de Workstation Pro en Fustion Pro voor thuisgebruikers, lijkt het bedrijf hiermee een concessie te willen maken naar gebruikers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home