VMware neemt Bitfusion over voor virtualiseren van AI-accelerators

VMware

VMware heeft aangekondigd Bitfusion te willen overnemen. Het Amerikaanse bedrijf heeft een elastisch en virtueel besturingssysteem voor hardware accelerators ontwikkeld.

De leverancier van virtualisatiesoftware wil de technologie van Bitfusion gebruiken om op AI en machine learning gebaseerde workloads te ondersteunen. Iets dat zowel op on-premises als hybride cloudomgevingen van toepassing zal zijn, aldus ZDnet. Het AI-Infrastructuur disaggregatieplatform voor gpu’s en FPGA’s wordt uiteindelijk geïntegreerd in VMware’s vSphere-platform.

Verdere virtualisatie

Hardware-architecturen, zoals gpu’s, FPGA’s en ASIC’s, kunnen nu al gebruikt worden om op AI-gebaseerde workloads te voeden. Alleen zijn deze ingezet met bare-metal praktijken. “De overname biedt een perfecte gelegenheid om ze te virtualiseren, door meer bronnen te delen en de kosten te verlagen,” aldus VMware in een blogpost.

Het door Bitfusion ontwikkelde softwareplatform ontkoppelt specifieke fysieke bronnen van de servers, waaraan ze zijn gekoppeld in de omgeving. De focus van het platform richt zich op gpu’s, maar het kan uitgebreid worden om andere accelerators, zoals FPGA’s en ASIC’s, te ondersteunen. Bovendien werkt de oplossing ook in in AI-kaders, clouds, netwerken en indelingen zoals virtuele machines en containers. “In veel opzichten biedt Bitfusion hardwareversnelling wat VMware enkele jaren geleden aan het compute-landschap aanbood”, zegt VMware.

Overname AVI Networks

Afgelopen maand werd ook al bekend dat VMware voor een onbekend bedrag Avi Networks overneemt. De in 2012 opgerichte specialist in multicloud applicatiediensten helpt bedrijven om applicaties in de cloud te balanceren. De beoogde overname van Bitfusion toont aan dat VMware een verschuiving maakt van een bedrijf dat organisaties helpt bij het bouwen en beheren van virtuele machines in een datacenter, tot een bedrijf dat helpt virtuele machines te beheren. 

Tom Gillis, senior vice president en algemeen directeur voor de business unit networking en security bij VMware, liet zich eerder uit over plannen rondom de Virtual Cloud Network-visie. “De acquisitie van Avi Networks zal onze Virtual Cloud Network-visie verder ontwikkelen, waarbij een door software gedefinieerde gedistribueerde netwerkarchitectuur alle infrastructuur overspant. Bovendien verbindt het alle onderdelen met de automatisering en programmeerbaarheid, die in de public cloud worden gevonden.”

 

Lees ook: Voor Dell Technologies staat VMware aan de basis van elke oplossing

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home