Visma neemt Gents bedrijf Accountants Academy over

visma

Accountants Academy is een online kennisplatform voor accountants op de Belgische markt met ruim 5.000 gebruikers.

Visma heeft Accountants Academy overgenomen. Het jonge bedrijf uit Gent biedt een online LMS (Learning Management System) aan dat accountants de mogelijkheid geeft om hun eigen groei en ontwikkelingen te beheren. Voor Visma is de overname een opportuniteit om zijn portfolio met oplossingen voor de accountancysector uit te breiden met een kennisplatform.

Accountants Academy zag het levenslicht in maart 2020, aan de vooravond van de pandemie. De oprichters hadden de ambitie om de ‘Netflix’ voor accountants te worden: een online leeromgeving waarin professionals plaats- en tijdonafhankelijk opleidingen kunnen volgen zonder zich te hoeven verplaatsen. Net zoals bij de streamingdienst mogen ze voor een vaste prijs onbeperkt gebruik maken van alles wat het platform te bieden heeft.

Learning Management System (LMS)

In drie jaar tijd is Accountants Academy geëvolueerd van een opleidingsverstrekker naar een Learning Management System (LMS) op maat van accounting professionals. Het biedt klanten toegang tot een platform waarop ze niet alleen een ruim aanbod aan relevante opleidingen terugvinden, maar ook eigen kennis centraliseren door zelf content toe te voegen en te delen. Met klanten in meer dan 500 accountantskantoren, bedient Accountants Academy vandaag ruim 5.000 gebruikers.

Voor de klanten van Accountants Academy verandert er niets. Het bedrijf blijft de vertrouwde diensten en producten aanbieden, maar krijgt in de Visma-groep toegang tot extra resources.

Ecosysteem met gevestigde namen

Cédric Vercamer, CEO en Founder van Accountants Academy: “Visma biedt een unieke kans om een boost te geven aan onze activiteiten. Met onder meer Yuki, AdminPulse en Silverfin, vinden we in het ecosysteem heel wat gevestigde namen uit de accountantssector die ons een platform bieden om over de landsgrenzen heen ervaringen uit te wisselen en onze klanten nog beter te bedienen.”

“Ons eerste doel is klanten in de Vlaamse markt te blijven verrassen met nog betere services afgestemd op de accountancysector. Op termijn staan we zeker ook open voor de mogelijkheden die zich aandienen om ons leersysteem uit te breiden naar Nederland en andere markten waar we potentieel zien”, zegt Vercamer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home