Veeam wil af van socket-gebaseerde licenties

Veaam stopt in de loop van volgend jaar met de verkoop van licenties gebaseerd op sockets en kiest voor universele licenties.

Veeam wil af van licenties gebaseerd op sockets. Dat geeft Senior VP voor product management Anton Gostev zelf aan. Hij speelt al een tijdje met het idee en peilt naar de mening van gebruikers in de fora van Veaam.

Volgens de back-up specialist zijn zogenaamde ‘Veeam Universal-licenties’ (VUL) interessanter voor bedrijf en klant. Die licenties volgen workloads en niet servers of sockets. In een hybride context is een VUL dus veel flexibeler als een socket-gebaseerde licentie. Veeam wil de VUL zowel verkopen als abonnementsmodel als éénmalig aan te kopen licentie. Dat laatste is belangrijk, aangezien klanten niet massaal staan te springen voor een subscriptiemodel.

Geen verplichting

Gostev laat al wel weten dat Veeam niemand zal forceren om van licentiemodel te wisselen. Wanneer de wijziging wordt doorgevoerd, kunnen eigenaars van een socket-licentie daarmee blijven verder werken. Ook vernieuwen blijft een optie. Enkel wie een nieuwe licentie wil, moet dan genoegen nemen met een VU-licentie.

Veeam Universal-licenties zijn ook vandaag al beschikbaar en sluiten volgens Gostev veel beter aan bij de huidige noden van IT. Vooral de draagbaarheid is daarbij belangrijk. Hij ziet een trend in de markt waarbij socket-licenties aan belang verliezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home