UiPath levert eerste end-to-end hyperautomation-platform

Robotic Process Automation RPA

UiPath, specialist in Robotic Process Automation, kondigt de beschikbaarheid van zijn end-to-end hyperautomation-platform aan, dat in oktober vorig jaar werd aangekondigd. Het platform ondersteunt elke fase van de automatiseringscyclus en maakt direct beheer van robots vanuit de UiPath Automation Cloud mogelijk.

Hyperautomatisering brengt verschillende componenten van procesautomatisering samen. Robotic Process Automation (RPA) wordt aangevuld met artificiële intelligentie, process mining en analytics, voor een doorgedreven automatisering van kenniswerk. Met het end-to-end platform voert UiPath zijn visie van “een robot voor elke persoon” uit en brengt het automatisering binnen het bereik van elke werknemer. Het idee is dat medewerkers die het dichtst bij de processen staan hun eigen automatiseringen kunnen bouwen.

“Onze technologie is laagdrempelig, want gemakkelijk te introduceren, en maakt het mogelijk om iedereen binnen een organisatie met softwarerobots samen te laten werken”, vertelt Maurits Houck, Regional VP Benelux bij UiPath. “Business leiders willen nu de kansen grijpen die digitalisering biedt. De inzet van softwarerobots is hiervan een essentieel onderdeel, want het vergroot hun personeelsbestand virtueel en laat medewerkers focussen op werk met toegevoegde waarde.”

Nieuwe release

UiPath combineert naar eigen zeggen als eerste in de branche de belangrijkste RPA-mogelijkheden voor het bouwen, beheren en uitvoeren van robots in een end-to-end platform voor hyperautomatisering. Behoren tot de mogelijkheden die nu algemeen beschikbaar zijn:

  • Process Mining gebruikt AI om bedrijfsprocessen en afwijkingen daarvan te visualiseren, om opportuniteiten voor automatisering bloot te leggen.
  • Document Understanding AI helpt gebruikers tot een end-to-end documentverwerking door gegevens uit verschillende documenten te extraheren en te interpreteren.
  • StudioX maakt van alle medewerkers Citizen Developers door hun eigen taken te automatiseren, zonder dat er ontwikkelaars of code aan te pas komen.
  • Assistant geeft meer controle en flexibiliteit over attended robots met een nieuwe gebruikersinterface.
  • Automation Hub centraliseert automatiseringsinitiatieven en betrekt elke medewerker bij het proces van het ontdekken van kansen voor automatisering.
  • Task Mining maakt het voor automatiseringsteams mogelijk om op basis van een wetenschappelijk onderbouwde aanpak processen vast te leggen, te analyseren en te prioriteren.
  • AI Fabric overbrugt de kloof tussen RPA en data scientists om ondernemingen te helpen bij het automatiseren van complexere en cognitieve processen.

SaaS-oplossing

Met de Automation Cloud biedt UiPath een nieuwe implementatiemethode in de vorm van een SaaS-oplossing. Die vormt een aanvulling op de on-premises, private en public cloud-implementaties die UiPath al langer aanbiedt, en biedt de typische voordelen van een SaaS-oplossing.

UiPath noemt het zelf een ideale oplossing voor “bedrijven die hun investeringen willen richten op automatisering, niet op infrastructuur.” Met Automation Cloud kunnen organisaties direct beginnen met het automatiseren van een aantal processen en vervolgens snel schalen naar honderden processen zonder extra IT of resources.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home