Trend Micro overweegt mogelijke verkoop

trend micro

Trend Micro valt mogelijk in de handen van nieuwe eigenaars. Het cybersecuritybedrijf onderzoekt een potentiële overname.

Reuters schrijft op gezag van anonieme bronnen dat Trend Micro niet weigerachtig zou staan tegen een verkoop. Het Japanse beveiligingsbedrijf zou samenwerken met investeringsbanken om naar potentiële overnemers te zoeken. Mede door de verzwakking van de Japanse yen maar ook de achterblijvende prestaties van het bedrijf zelf, is Trend Micro een mogelijk interessante koop.

Of geïnteresseerde partijen zich al gemeld hebben en wie dat zouden kunnen zijn, is voorlopig koffiedik kijken. De bronnen van Reuters zeggen dat het niet zeker is of er een effectief een overname komt, maar dat Trend Micro het wel overweegt. De marktwaarde van het bedrijf wordt geschat op 950 miljard yen, omgerekend 6,5 miljard dollar.

Trend Micro heeft zelf nog niet gecommuniceerd over het nieuws. Het enige wat het bedrijf voorlopig kwijt wil, is dat het zich blijft focussen op zijn bedrijfsactiviteiten. Trend Micro focust in zijn beveiligingsportfolio sterk op het inzetten van AI om snel in te spelen op potentiële bedreigingen. Het bedrijf kondigde recent ook een aangepast platform voor kmo’s aan.

lees ook

AI geeft nieuwe dimensie aan cyberaanvallen 

Voorlopig is het dus wachten op verdere informatie. We werken dit artikel verder bij van zodra meer informatie bekend is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home