Techzine.be wordt ITdaily: wat blijft hetzelfde en wat verandert?

Wie vandaag naar Techzine.be surft, ziet een fonkelnieuwe website met de naam ITdaily in de linkerbovenhoek. De Belgische tak van Techzine gaat zelfstandig verder, met een nieuwe website, strategie en dus ook een nieuwe naam.

De Belgische versie van Techzine heeft de afgelopen 2,5 jaar een uitzonderlijk parcours afgelegd. De start op 24 februari 2018 splitste alle Belgische bezoekers van Techzine.nl naar Techzine.be in voorbereiding op de officiële lancering op 24 april 2018. De dynamische samenwerking tussen België en Nederland zorgde vanaf de start voor explosieve groei in bezoekersaantallen en dagelijks gelezen artikelen.

De afgelopen twee jaar kwamen we tot de conclusie dat het bedrijfslandschap in Nederland anders is dan in België. België is een typisch kmo-land, waardoor de match met de stevige enterprise-insteek van Techzine er niet was. Met die ervaring heeft Techzine.be beslist om een eigen weg te gaan onder de naam ITdaily, met een afwijkende strategie.

Wat verandert er allemaal?

Wat verandert er concreet? Alle bezoekers van Techzine.be worden automatisch doorgestuurd naar ITdaily. Alle artikelen die we ooit op Techzine.be hebben gepubliceerd, vind je nu op ITdaily. Het enige wat verandert, is het design van de website. Het nieuwe ontwerp combineert vertrouwde elementen en nieuwe ideeën.

De focus van ITdaily blijft 100% B2B, daar verandert niets aan.

De focus van ITdaily blijft 100% B2B, daar verandert niets aan. Wat wel verandert, is welk B2B-publiek we willen aanspreken. Tot op vandaag was dat voornamelijk een enterprise-publiek met hier en daar een aparte kmo-insteek. Met ITdaily verbreden we ons doelpubliek en focussen we meer op de kmo-markt.

Laten we voortaan de enterprise-doelgroep links liggen? Nee, want heel wat innovaties starten in de enterprise-omgeving en sijpelen pas later door naar de kmo-markt. Die innovaties en trends blijven we toelichten, alsook enterprise-applicaties die hun nut hebben voor de kmo-markt. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat we ook IT-specialisten in grote bedrijven zullen aanspreken met meer praktische artikelen.

Nieuwe artikelen en extra focuspunten

De komende maanden gaan we nieuwe artikelen brengen met een nieuwe focus en introduceren we twee nieuwe categorieën die we belangrijk vinden om de B2B-markt beter te bedienen:

  • Reportages: We gaan bedrijven sneller bezoeken om te zien hoe ze bepaalde oplossingen of technieken hebben geïmplementeerd. Je kan over trends en toepassingen schrijven vanuit de theorie, maar de praktische uitwerking maakt het voor kmo’s tastbaar om te zien hoe iets in de praktijk werkt. Helaas ziet het er naar uit dat echte plaatsbezoeken omwille van de Covid-19-epidemie voorlopig nog een zeldzaamheid zullen blijven.
  • How-to’s: Met ITdaily willen we meer inzetten op handige gidsen waar we stap voor stap belangrijke processen uitleggen. Dat kan theoretisch zijn, maar we mikken ook op praktische insteken waarbij we bijvoorbeeld dieper ingaan op functies van een NAS of firewall.
  • Polls: We willen de vinger aan de pols houden door minstens maandelijks te peilen naar jullie mening. Dat kan gaan van de situatie rond thuiswerk tot welke hardware je gebruikt of welke maatregelen je tegen hackers neemt. Na elke poll doen we een grondige analyse, interviewen we één of twee experts voor meer duiding en publiceren we een online rapport.

Daarnaast blijven we inzetten op reviews en achtergrondstukken die relevant zijn voor de B2B-markt om de kmo-zaakvoerder en IT-specialist te informeren. We blijven dagelijks nieuws brengen met waar mogelijk telkens een korte analyse voor de kmo- of enterprise-markt om de praktische kant van het verhaal toe te lichten.

Wat gebeurt er met Techzine.nl?

Techzine.nl blijft gewoon bestaan in Nederland en blijft voornamelijk focussen op enterprise IT.

We blijven op de achtergrond wel tot op een niveau samenwerken dankzij de nauwe band tussen beide uitgeverijen. Wie graag content leest met een enterprise-focus kan dus nog steeds op Techzine.nl en Techzine.eu terecht, mocht je iets niet bij ITdaily vinden.

Techzine.be is nu ITdaily

Tot slot willen we onze partners bedanken die ons steunen en ITdaily in leven houden. Zonder hen konden we niet realiseren waar we vandaag staan. Hun vertrouwen in het platform toont dat we iets uniek in handen hebben dat we verder willen laten groeien.

Techzine.be is nu ITdaily, maar jij zal als lezer alleen maar positieve veranderingen zien. Blijf ons dagelijks of wekelijks bezoeken. Zonder jullie vertrouwen zouden we deze mijlpaal nooit hebben bereikt. Dankjewel!

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home