Spraakassistent Alexa For Business blijft zich ontwikkelen

amazon alexa

Amazon heeft zijn spraakgestuurde assistent Alexa en de zakelijke Alexa for Business-variant voorzien van nieuwe agendafuncties en een Reminder-API. De Amerikaanse internetgigant wil op deze manier ontwikkelaars aansporen meer zakelijke verbindingen te lanceren.

Een API zorgt ervoor dat twee verschillende applicaties met elkaar kunnen communiceren én elkaar voorzien van informatie. Met de Reminder-API kunnen klanten herinneringen instellen voor informatie die ze later nodig hebben. Denk hierbij aan sluitingstijden van een winkel, een gemaakte reservering bij een restaurant of de geplande landingstijd van een vlucht.

Gebruikers moeten wel voor iedere ‘herinnering’ toestemming geven. Voor deze nieuwe functie kregen Alexa-gebruikers meldingen vanuit Amazon en een beperkt aantal partners.

Kayak en NHL

Zo maakt de vergelijkingswebsite Kayak bijvoorbeeld al gebruik van de Reminder-API om bezoekers van de website te waarschuwen wanneer een vlucht die ze volgen, is geland.

De website van de National Hockey League (NHL), een organisatie die het professionele ijshockey in de Verenigde Staten en Canada organiseert, herinnert bezoekers een half uur van te voren over een wedstrijd, waarvan ze hebben aangegeven deze te willen zien.

Uitbreiding agenda-functies

De nieuwe agendafuncties stellen Alexa-gebruikers onder meer in staat om, anders dan gewend,  toegang te krijgen tot agendagegevens. Zo kan de AI-assistent bijvoorbeeld gevraagd worden ‘wanneer heb ik dit weekend vrije tijd?’ of ‘wanneer heb ik dinsdag dertig minuten de tijd?’.

Verder is het mogelijk agenda’s in ‘Routines’ toe te voegen, zodat een gebruiker die bijvoorbeeld een ‘Goedemorgen’-routine heeft, Alexa kan vertellen kalendergebeurtenissen voor die dag te vermelden, als onderdeel van die routine. Eerder dit jaar voegde Amazon al een functie toe, die het mogelijk maakt om agenda-afspraken te verplaatsen.

Het toevoegen van de nieuwe agendafuncties past in het streven van Amazon om Alexa meer bruikbaarder te maken voor bedrijven. Eind oktober maakte Amazon ook al bekend de spraakassistent Alexa for Business voortaan beschikbaar te stellen voor apparaten van derden. Voorheen was dat alleen mogelijk via de eigen Echo-speaker.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home