Smals verlengt raamcontract met ProUnity om externe experts aan te werven

freelancer it

Smals gunt een overheidsopdracht voor het vinden en beheren van externe kenniswerkers aan ProUnity. De raamovereenkomst loopt over 4 jaar en verlengt een eerdere samenwerking.

Smals geeft voor de derde keer op rij zijn vertrouwen aan ProUnity. De raamovereenkomst laat Smals en haar leden toe om naast eigen medewerkers in loondienst ook gericht extern ICT-talent in te zetten, zoals freelancers en professionals uit de privésector. Smals is de gemeenschappelijke ICT-organisatie van overheden in de Belgische sociale zekerheid en gezondheidszorg. De raamovereenkomst is in werking getreden op 1 januari 2023.

Nu al publiceren een 50-tal organisaties er dagelijks opdrachten voor externe ICT-medewerkers. Tot de huidige gebruikers behoren onder meer het Federaal Parlement, de Federale overheidsdiensten van Financiën, Justitie, Binnenlandse Zaken, en Ontwikkelingssamenwerking, de Waalse overheid, Sciensano, RIZIV, RVA, Forem, Actiris, de Federale Politie en het Centrum voor Cybersecurity.

Kandidaten schrijven zich gratis in om mee te dingen naar interessante opdrachten bij bedrijven en overheden. Ze krijgen elke dag opnieuw aanbiedingen om mee te werken aan projecten. ProUnity bewaakt de volledige samenwerking, vanaf de publicatie van nieuwe missies en het beheer van de contracten en tijdsregistratie tot rapportering en facturering.

400 nieuwe medewerkers

Donald De Keyser, Management Controller bij Smals: “Onze overheden investeren fors in technologie en innovatie, met het oog op een betere dienstverlening aan burgers en ondernemingen. Om dit te ondersteunen gaat Smals dit jaar op zoek naar zo’n 400 nieuwe medewerkers. Tegelijk vullen we onze projecten en diensten aan met ICT-expertise vanuit de private markt.

“Via ProUnity geven we een grote groep freelancers en dienstverleners een toegangspoort om mee te stappen in onze strategie van shared services, kostenminimalisatie en prijscontinuïteit. Ze kunnen meewerken aan erg boeiende projecten, in allerlei domeinen, met gelijke kansen voor iedereen.”

Frank Robben, CEO van Smals: “We verwachten van externe ICT-medewerkers, en de bedrijven die deze ter beschikking stellen, dat ze ten volle instappen in onze strategie van hergebruik en schaalvoordelen. Concreet kunnen zij meebouwen aan optimale diensten voor burgers, ondernemingen en overheidsdiensten, tegen een maatschappelijk verantwoorde kost, die de budgettaire discipline bij de overheid respecteert. We zullen dit ook systematisch monitoren.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home