Smals noteert een stijging in omzet en mensen voor 2021 en plukt de vruchten van software hergebruik

Smals kantoor

De jaarresultaten voor 2021 tonen een omzetstijging van 6,3% tot 407,7 miljoen euro. Er werden 150 nieuwe medewerkers vast in dienst genomen.

Voor het eerst ligt de omzet boven de drempel van 400 miljoen euro voor Smals. De aankoop van goederen en diensten uit de privésector vertegenwoordigde 45% van de omzet, terwijl de salariskosten bijna 50% van het totaal uitmaakten.

De grotere vraag naar analyse en ontwikkeling van toepassingen, onder meer in de strijd tegen Covid-19, werd voor een deel opgevangen door software-hergebruik. Daardoor bleef de stijging van de kosten voor softwareontwikkeling beperkt (+3,9%). Dankzij het ReUse-initiatief binnen de socialezekerheidsinstellingen werd door softwarehergebruik 28 miljoen euro bespaard voor alle Smals-projecten. De catalogus bevatte eind 2021 in totaal 99 herbruikbare componenten.

De meest opvallende stijging in vergelijking met het jaar ervoor was te zien in infrastructuurbeheer en diensten (+20,3%). Dit kan worden toegeschreven aan de strijd tegen Covid-19, onder meer door de inzet van diensten van externe partijen en aan het toenemende gebruik van G-Cloud-diensten.

Smals verwelkomde vorig jaar 150 nieuwe medewerkers vast in dienst. Dit cijfer ligt iets lager dan in 2020, voornamelijk door de toegenomen concurrentie op de arbeidsmarkt. Er werden geen jobs geschrapt. Eind 2021 werkten er 2.066 medewerkers bij Smals, waaronder 1.002 intern en 1.064 gedetacheerd bij een aangesloten instelling.

Het volledige activiteitenverslag kan je hier terugvinden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home