Slimme spraakassistent BMW komt naar België

Op 24 februari lanceert BMW zijn eigen spraakassistent in ons land. De assistent komt in eerste instantie beschikbaar in de nieuwe BMW 3-serie. 

BMW liet een half jaar geleden al weten dat het een persoonlijke assistent wilde integreren in zijn wagens. De assistent zal reageren op ‘Hey BMW’, naar analogie met OK Google, Alexa en Siri. De spraakassistent zal geavanceerde stembediening van de wagen mogelijk maken. Bij de initiële aankondiging was er nog niets geweten over de beschikbaarheid bij ons, maar nu dus wel.

De assistent komt in eerste instantie naar onze contreien met een Nederlands accent, en zal nog niet alle functies ondersteunen. Zoals vaak is het Nederlandstalige taalgebied en zeker Vlaanderen geen prioriteit, al mogen we opmerken dat BMW een stuk sneller is dan Google (officieel nog niet beschikbaar in België maar al wel in het Nederlands) of Alexa (totaal onbeschikbaar).

Slim en steeds slimmer

De BMW Intelligent Personal Assistant zal gelinkt zijn aan de BMW Open Mobility Cloud, en vanaf de uitrol permanent verbeteren. Het is de bedoeling dat de spraakassistent de bestuurder op termijn leert kennen, en zo contextgebonden kan reageren. Dat kan gaan van het automatisch instellen van de temperatuur tot het begrijpen van vage navigatie-opdrachten zoals ‘wijs me de weg naar huis’. ‘Ik heb het te warm’ zal er naar analogie voor zorgen dat de assistent de airco-instellingen aanpast. De assistent moet niet als ‘BMW’ door het leven gaan. Chauffeurs kunnen zelf een naam kiezen.

 

 

De functie is volledig geïntegreerd met de wagen, en kan dus ook antwoorden op relevante vragen zoals ‘is het olieniveau nog in orde’. Waarschuwingen zullen bovendien ook verbaal doorkomen, in de plaats van uitsluitend via een lampje.

BMW integreerde eerder al Office 365 in zijn wagens. De assistent zal ook met dat softwarepakket overweg kunnen. Zo kan je naar je agenda luisteren, skype-calls uitvoeren en op andere handenvrije manieren productief zijn onderweg. In welke mate die functionaliteit al van het begin af aan bij ons beschikbaar zal zijn, is nog niet helemaal duidelijk.

Alle BMW’s met Operating System 7 zijn op termijn compatibel. De BMW 3 zal de assistent gratis aan boord hebben voor de eerste drie jaar na aankoop wanneer je voor de optie Live Cockpit Professional kiest.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home