Sirris opent AI-labo voor Belgische bedrijven

AI data analytics

Het technologisch kenniscentrum Sirris lanceert het Data & AI Competence Lab. Daarmee wil het Belgische ondernemingen begeleiden om de innovatiekansen die data-analyse an artificiële intelligentie bieden te ontdekken.

Het virtuele labo stelt een team van AI-experts beschikbaar dat bedrijven begeleidt bij de eerste stappen in artificiële intelligentie. De experts helpen de processen en producten in kaart brengen waar een bedrijf kan innoveren met data-analyse. Ook bedrijven die al verder gevorderd zijn met AI-toepassingen kunnen bij Sirris aankloppen voor advies.

Sirris stelt verder ook Starter Kits samen met didactisch materiaal op maat van de industrie. Denk aan concrete voorbeelden van hoe bedrijven data op innovatieve wijze hebben gebruikt, modellen en methoden die hun nut al bewezen, informatie over welke processen bedrijven het best uitrollen, de wetgeving omtrent data enzovoort. De kits bevatten ook kant-en-klare code en scripts, zodat een bedrijf meteen kan beginnen experimenteren.

“Onze ambitie is om het gebruik van artificiële intelligentie in de Belgische industriële sector sterk te versnellen op basis van de reële noden van de ondernemingen”, vertelt Herman Derache, Managing Director van Sirris. “We waren 10 jaar geleden een van de de eersten in het veld om te experimenteren met industriële data-analyse en AI. Die ervaringen bundelen we in een heus data-innovatielab en bieden we voortaan op grote schaal aan aan de Belgische industrie.”

140 experten van het kenniscentrum begeleiden jaarlijks gemiddeld 3.000 ondernemingen in heel België. 75 procent van die ondernemingen zijn kmo’s.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home