Signpost doet Spaanse overname richting Europees doel

laptop school kind

Signpost neemt het Spaanse Campus PDI over, waarmee het op koers blijft om tegen 2025 een toonaangevende onderwijsspeler te worden in Europa wat betreft digitalisering.

Vandaag bestaat Signpost uit vier pijlers: laptops en andere hardware, software, digitaal lesmateriaal en een samenwerking met Proximus om scholen van internet te voorzien. De overname van Campus PDI gebeurt om de hardwaretak van Signpost internationaal te versterken volgens De Tijd.

CEO Arne Vandendriessche wil met internationale overnames op korte termijn uitgroeien tot een belangrijke Europese ICT-speler binnen het onderwijs. Signpost is op koers om dit jaar 140 miljoen euro omzet te draaien. “Binnen vijf jaar willen we dat verdrievoudigen”.

In België en Nederland is de groei van Signpost organisch gebeurd. Grote landen zoals Spanje en Frankrijk hebben geen dominante spelers binnen het segment en ligt de focus meer op lokale spelers. De overname van Campus DCI is een belangrijke eerste stap, maar Signpost wil in de nabije toekomst meer overnames doen om snel uit te groeien tot marktleider.

Opportuniteiten in Frankrijk en Spanje

Vandendriessche vertelt aan De Tijd dat een uitbreiding naar Spanje en Frankrijk op dit moment ideaal is. “De penetratiegraad van laptops in het onderwijs is er met ongeveer 25 procent nog zeer laag.” Vandaag is dat in België 65 procent. Van zodra de digitaliseringsgolf daar start, willen ze erbij zijn.

Vorig jaar overwoog Signpost nog om zijn hardwaretak te verkopen. Na een onderhoud met de raad van bestuur is het bedrijf daarop teruggekomen en stappen ze nu over naar een overnamestrategie om snel te groeien. De overname van Campus PDI is een eerste belangrijke stap.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home