SD Worx neemt F2A over om aanbod in Europa verder uit te breiden

SD Worx versterkt zijn positie in Europa met de overname van F2A, een Italiaanse aanbieder van HR- en payrolloplossingen. 

SD Worx, een Europese speler in HR- en payrolloplossingen, heeft een overeenkomst gesloten met Ardian voor de overname van F2A, een Italiaanse aanbieder van HR- en payrolloplossingen. Met deze overname wil SD Worx zijn geografische bereik en aanbod verder uitbreiden in Europa. De transactie wacht nog op goedkeuring van de regelgevende instanties. 

Uitbreiding en groei

Meer dan 1.200 experts van F2A ondersteunen 6.000 klanten in twee business units: HR & payroll (85% van de omzet) en Finance & Accounting (15% van de omzet). Sinds de overname door Ardian in 2016 heeft F2A zijn dienstenaanbod aanzienlijk uitgebreid en een sterke positie op de Italiaanse markt veroverd door meer dan 20 strategische overnames. 

Marco Molteni, Managing Director bij Ardian, benadrukt de groei die F2A heeft doorgemaakt en de strategische waarde die het bedrijf vertegenwoordigt voor SD Worx. Kobe Verdonck, CEO van SD Worx, ziet in Italië een grote markt met veel potentieel voor payroll outsourcing, mede door het complexe payroll-landschap dat lokale expertise vereist. 

lees ook

Protime investeert in AI-technologie voor personeelsplanning 

Raul Mattaboni, CEO van F2A, beschouwt de overname als een erkenning voor het harde werk van zijn team en ziet de toetreding tot SD Worx als een kans om verder te groeien en klanten nog beter van dienst te zijn. Na de goedkeuring van de regelgevende instanties zal SD Worx 100 procent van de aandelen van F2A in handen krijgen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home