Samsung lanceert ‘Bixby Marketplace’ voor ontwikkelaars

Samsung Bixby

Samsung gaat een nieuwe reeks tools ontwikkelen en lanceert Bixby Marketplace om ontwikkelaars te ondersteunen. De Koreaanse elektronicareus maakte eerder deze week bekend dat het zijn spraakassistent Bixby openstelt voor externe ontwikkelaars. 

Dit maakte Eui-Suk Chung, Executive Vice President en hoofd software en AI bij Samsung woensdag 7 november bekend tijdens Samsungs Developer Conference in San Francisco.

“Niemand kan een ecosysteem kopen, je moet het bouwen en samen bouwen. Bixby transformeert van een eenvoudige, mobiele spraakassistent naar een schaalbaar AI-platform”, aldus Chung. De driedelige strategie van Samsung moet volgens hem gaan zorgen voor een groter bereik van Bixby en de basis leggen voor een verbinding tussen Bixby en AI.

Basis AI-ecosysteem

De Koreaanse elektronicareus verkoopt jaarlijks wereldwijd ruim 500 miljoen producten, van tv’s tot koelkasten. Iets wat Chung ziet als essentiële bouwstenen, waarop een AI-ecosysteem kan ontstaan. Samsung is dan ook van plan om de spraakassistent in al deze apparaten te implementeren. Daarnaast zoekt Samsung ook een samenwerking derden. Chung: “AI zal elke ervaring die we hebben met consumentenelektronica echt transformeren.”

Volgens ingewijden heeft Samsung de afgelopen maanden tientallen voice-app-ontwikkelaars uitgenodigd om deel te nemen aan een bétaversie van het Bixby-platform. Ontwikkelaars krijgen deze week tijdens Samsungs Developer Conference meer uitleg over hoe zij functies voor Bixby kunnen creëren, vergelijkbaar met die van concurrent Alexa. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een pizza of taxi via een stemopdracht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home