Samsung wil SSD-prijzen verhogen ondanks dalende trend

Samsung

Hoewel de prijs van SSD’s over het algemeen daalt, overweegt Samsung om een stijging door te voeren voor de eigen producten.

Samsung wil zijn eigen SSD’s duurder maken in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat weet Digitimes op het gezag van anonieme bronnen. Een precies cijfer voor de prijsstijging kennen we niet. Samsung zou wel de enige zijn die meer centen wil voor zijn producten. Omdat de vraag momenteel lager is dan verwacht, willen andere SSD-boeren hun prijs net omlaag halen met soms wel tien procent. Dat moet de verkoop aanwakkeren.

Verrassend

De zet is best verrassend. Samsung is marktleider in de productie van geheugen en kan beroep doen op een volledig geïntegreerde productie van SSD’s. Het bedrijf maakt met andere woorden niet alleen het NAND-geheugen maar de volledige dingen, controller incluis. Zo zou je verwachten dat Samsung hogere marges draait dan veel concurrenten en dus meer nog dan de rest van de markt de vruchten plukt van hogere verkoopvolumes.

De Koreaanse semiconductorspecialist worstelt wel met de impact van Covid-19. Een uitbraak in het Chinese Xi’an heeft een impact op twee NAND-fabrieken van Samsung. De output zou voorlopig lager zijn. De fabrieken zijn goed voor meer dan 42 procent van de totale NAND-capaciteit van Samsung en 15,3 procent van de wereldwijde productiecapaciteit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home