Samsung werkt aan eigen blockchain op basis van Ethereum

blockchain

Volgens een nieuw rapport werkt Samsung aan een eigen blockchain dat gebaseerd is op Ethereum. Initieel zou het om een private blockchain gaan, maar het sluit niet uit dat er een hybrid model ontstaat in de toekomst met een eventuele Samsung Coin.

Een volgens Coindesk betrouwbare bron binnen Samsung bevestigt dat er werk wordt gemaakt van een custom blockchain op basis van Ethereum. Waarvoor Samsung de blockchain zou gebruiken, is vandaag nog niet bekend.

De bron bevestigt dat er wordt gekeken naar een private blockchain, maar dat die beslissing nog niet finaal is genomen. “Het zou ook een publieke blockchain kunnen worden, maar ik denk eerder dat het uiteindelijk een hybride model wordt. Een combinatie van publieke en private blockchains.”

Samsung Coin?

Volgens Coindesk bestaat de kans dat er uiteindelijk ook een Samsung Coin wordt gelanceerd eens het blockchainproject klaar is. De munt zou zelfs de competitie aan gaan met andere cryptomunten zoals bitcoin of Ethereum op de publieke markt.

Het idee van een blockchain voor Samsung is een logische evolutie. Het is het grootste bedrijf van Zuid-Korea en maakt naast smartphones en tv’s nog veel meer. Om elke stap binnen de logistieke keten te kunnen traceren en verbeteren is blockchain een logisch gevolg.

Samsung heeft eerder al werk verricht rond blockchain. In 2017 is Samsung SDS gestart met de ontwikkeling van blockchain om de scheepvaartindustrie binnen Zuid-Korea beter te beheren op vlak van logistiek. Het doel was om import en export van producten in kaart te brengen, samen met de realtime locatie van cargo. De oplossing werd samen met een consortium van lokale logistieke bedrijven, de overheid en overheidsgesubsidieerde onderzoekscentra ontwikkeld.

Gerelateerd: Investeringen in Blockchain nemen toe

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home