Samsung met voorsprong de grootste in België, Oppo sterkste groeier

samsung

Samsung en Oppo hebben in 2022 flink wat marktaandeel gewonnen in België. Motorola en in mindere mate Apple waren de grootste verliezers.

2022 was het jaar dat Samsung fors meer marktaandeel haalde en nog dominanter de Belgische markt beheerste. In cijfers van onderzoeksbureau Canalys, die HLN opvroeg, noteert het Koreaanse smartphonemerk een groei van bijna 17 procent vergeleken met 2021. Het heeft vandaag 42,2 procent van de markt in handen.

Samsung diept de voorsprong op Apple uit dat in 2022 ongeveer 8 procent marktaandeel verloor. De grootste verliezer van dienst is Motorola dat 44 procent marktaandeel mocht inleveren.

Oppo is de sterkste groeier binnen België. In 2021 stond de fabrikant nog onder de ‘Andere’-categorie, terwijl het in 2022 als vijfde grootste merk present tekent. Het onderzoeksbureau noteert een groei van maar liefst 419 procent.

Belangrijke kanttekening: de cijfers van Canalys zijn een realistische inschatting, maar geen effectieve verkoopcijfers. Officiële verkoopcijfers worden niet bekend gemaakt.

lees ook

Samsung Galaxy S23 Ultra review: koninklijk totaalpakket

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home